REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Comisarului şef Gagoş Făină i se "coace" un post în MAI

Comisarului şef Gagoş Făină i se "coace" un post în MAI

Replica API 2 septembrie 2011 | 00:00 367

Poliţia de Frontieră Constanţa a rămas fără şef, în aşteptarea Gărzii de Coastă

Poliţia de Frontieră Constanţa a rămas fără şef, în aşteptarea Gărzii de Coastă

Comisarul şef Dumitru Gagoş Făină nu mai este şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa, după ce mandatul său a expirat pe 12 august a.c., iar cei de la Bucureşti care l-au considerat acum câteva luni demn de acest post nu au mai considerat de cuviinţă să i-l prelungească. Suspansul a fost până în ultima clipă şi chiar după, din moment ce Gagoş a fost mai mult prin concedii lunile acestea, văzând că şefii din Capitală nu-i trimit nici o hârtie de prelungire a mandatului sau referitoare la viitorul său post în sistem.

Emoţiile lui Gagoş Făină sunt cu atât mai mari, cu cât îndeplinise vârsta de ieşire la pensie încă din luna februarie a acestui an. Potrivit surselor noastre, eforturile sale, concertate cu cele ale mai marilor din MAI care l-au trimis "pe pile" la şefia IJPF Constanţa, deşi provine din sistemul MApN, fără nici o legătură cu poliţia, par a da, din nou, roade. Din câte se pare, Gagoş Făină va ocupa un post călduţ de consilier prin generosul aparat birocratic din MAI. Între timp, la malul mării, brambureala legată de şefia Poliţiei de Frontieră continuă. Până la noi ordine, frâiele IJPF Constanţa au fost preluate de adjunctul Ionel Truşan, în aşteptarea unei noi numiri. Numire care poate însemna, practic orice, din moment ce nici măcar oficialii IGPF nu ştiau, zilele acestea, care va fi soarta inspectoratului de la malul mării. Culmea, este posibil ca Dumitru Gagoş Făină să revină la IJPF Constanţa, dacă şefii IGPF nu găsesc o altă soluţie de interimat. Confuzia cu privire la viitorul şef al IJPF Constanţa este întreţinută şi de faptul că, în curând, va fi înfiinţată prin lege Garda de Coastă. Proiectul urmează a fi dezbătut şi aprobat de Camera Deputaţilor, imediat după începerea sesiunii parlamentare, de săptămâna viitoare. Din acel moment, întreaga poliţie de frontieră din sud-estul ţării va fi restructurată din temelii, iar bătălia pentru şefia noii structuri este acerbă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614