REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Comisia Europeană ameninţă România după votul din Parlament: 'Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acţioneze rapid'

Comisia Europeană ameninţă România după votul din Parlament: 'Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acţioneze rapid'

Replica API 26 aprilie 2019 | 01:04 399

Comisia Europeană anunță că va analiza decizia luată miecuri în Parlament cu privire la codurile penale, după care va stabili ce pași trebuie urmați, afirmând, prin purtătorul de cuvânt Christian Wigand, că România trebuie să relanseze procesul de reforme, altfel CE să acționeze rapid.

„Suntem la curent cu votul pe tema revizuirii Codurilor Penale, care a avut loc astăzi în Parlamentul României. Vom analiza cu atenție măsurile adoptate înainte de a decide următoarele etape. Înțelegem că nu au fost promulgate încă și nici nu au intrat în vigoare.

Daţi-mi voie să vă reamintesc că Comisia a avut o poziţie foarte clară în ceea ce priveşte situația statului de drept în România. România trebuie să reia urgent procesul de reforme. Dacă preocupările noastre nu sunt abordate, Comisia va trebui să acționeze rapid și să utilizeze mijloacele pe care le are la dispoziție”, a precizat purtătorul de cuvânt al CE.

("We are aware of the vote on the revised Criminal Codes which took place in the Romanian Parliament today. We will carefully study the adopted measures before deciding on next steps. We understand that they have not yet been promulgated or entered into force.

Let me remind you that the Commission has been very clear on its position on the rule of law situation in Romania. Romania urgently needs to put the reform process back on track. If our concerns are not met, the Commission will have to act swiftly, and use the means at its disposal.")

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

Președintele PSD Liviu Dragnean a declarat miercuri că proiectul a fost votat fără a se modifica o virgulă după ce a trecut de Curtea Constituțională.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine-i comisia europeana??????
0
1
cu ce drept imi dai tu ordine ? besi mai de aici , mai.aveti doi trei ani si ue va fi istorie. Sa dati ordine la voi in tara ,nu avem nevoie de voi .Uniunea si multinationalele jecmanesc romanii , o adunatura de fomisti care profita de prosti ca noi , cu sprijinul unui presedinte neamt care nu iubeste Romania. plecati fomistilor !
5
2
Ma prapaditilor dupa ce U.E.a dat miliarde de euro ajutor si mai are alte miliarde care astepta sa fie ceruiti de Romania,le-a dat posiblitatea pentru o viata mai buna milioanelor de romani care lucreaza acolo voi spuneti milogi aia din U.E.voi ori sunteti prosti ori nu ganditi.
3
4
s-au pisat pe voi ungaria si polonia , v-au trimis acasa . Doar o sluga din Romania va primeste . De cand suntem noi subordonatii vostri , hai sictir comisie de cacat !
6
3
Poate dupa ce scapa tara de Iohanis cine v-a conduce Romania sa le niste pumni in bot acestor asa zis europeni cum le da Orban din Ungaria.
6
6
da nu mai bine iti dam noi tie una in scafarlie sa te mai linistesti oleaca?
6
5
PSD scos in afara legii iar sustinatorii lor condamnati la munca zilnica si 5 ore de educatie si cultura pe zi , fara pauze!
8
8
am ajuns slugile UE...bravo la britanici ca au iesit din UE
8
6
niste milogi care au luat suturi in cur in alta tari , eject , asta au primit . La munca fomistilor , lasati Romania libera si independenta , doar sasul ii asculta ....el nu e roman !
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920