REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Comisia Europeană critică ultima OUG pe Justiţie: „În contradicție directă cu recomandările MCV“

Comisia Europeană critică ultima OUG pe Justiţie: „În contradicție directă cu recomandările MCV“

Replica API 20 februarie 2019 | 00:00 147

Comisia Europeană va solicita explicații Guvernului României privind modificările recente introduse de OUG pe legile Justiției adoptată marți de Guvern. Acestea par să fie în contradicție directă cu recomandările CE prin MCV, a susținut unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene.

”Comisia Europeană urmărește cu mare îngrijorare evenimentele recente privind respectarea literei legii în România. Atât conținutul cât și procedura ultimelor schimbări, realizate prin ordonanță de urgență, fără o consultare cu judiciarul, par să fie în contradicție directă cu recomandările Comisiei, făcute prin Mecanismul de Cooperare și Verificare, susținut de toate statele membre. Așadar, Comisia va solicita explicații Guvernului României privind modificările recente. Permiteți-mi să vă amintesc că raportul nostru din luna noiembrie cere României . De asemenea, cere . Modificările recente urmează o altă direcție. Cum am mai spus, România trebuie să reia urgent procesele de reformă. Acest lucru înseamnă să meargă înainte, nu înapoi și să se abțină de la orice pași care inversează progresul îndeplinit în ultimii ani”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene la solicitarea MEDIAFAX.ă>

OUG pentru modificarea legilor justiției și a unor regulamente privind admiterea la INM a fost adoptată, marți, în ședința de Guvern, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader. Ministrul a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM.

Actul normativ adoptat de Executiv prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuțiile șefului Secției de anchetă. Una dintre prevederi arată că șeful Secției de anchetă poate dispune asupra tuturor soluțiilor cu magistrați.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cititi plangerea penala depusa de Savaliuc pentru raportul MCV si apoi totul vi se va lamuri Este intradevar mult de citit,dar merita !
0
0
nu cred ca s-au apucat de noi chiar la orele 13.00 cat este in vest. scamatorilor!!!
2
1
Nu comisia ci doar cateva unelte vorbitoare direct interesate. Sa aibe grije de necazurile lor mai bine .
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102