REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Comisia Europeană face apel la vigilenţă împotriva actelor de antisemitism

Comisia Europeană face apel la vigilenţă împotriva actelor de antisemitism

Replica API 15 mai 2021 | 00:00 864

Vicepreşedintele Comisiei Europene Margaritis Schinas s-a declarat vineri "extrem de preocupat" de manifestaţiile şi actele de antisemitism din UE şi le-a cerut statelor membre să dea dovadă de "vigilenţă", relatează AFP, citată de Agerpres.

Margaritis Schinas

"Sunt profund preocupat de recentele atacuri asupra unor comunităţi şi localuri evreieşti în UE. Este vorba de manifestaţii clare de antisemitism care trebuie condamnate ferm", a scris el într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

"Suntem alături de comunităţile noastre evreieşti şi facem apel la statele membre să rămână vigilente pentru securitatea lor", a adăugat el.

Însărcinat cu lupta împotriva antisemitismului, cu un larg portofoliu care acoperă promovarea modului de viaţă european şi migraţia, Margaritis Schinas a precizat că se referă la manifestaţii de ostilitate faţă de comunităţile evreieşti în Germania, Austria, Spania şi Marea Britanie.

Germania "nu va tolera manifestaţiile antisemite" pe teritoriul său, a atras vineri atenţia purtătorul de cuvânt al guvernului condus de Angela Merkel, după unele incidente în timpul unor adunări legate de conflictul israeliano-palestinian.

În Franţa, guvernul a interzis o manifestaţie de susţinere a poporului palestinian, prevăzută pentru sâmbătă la Paris, de teama unor "tulburări grave ale ordinii publice" şi a unor "acte de violenţă asupra unor sinagogi şi interese israeliene".

În Austria, a fost deschisă o anchetă după scandarea unor sloganuri antisemite în timpul unei manifestaţii de susţinere a palestinienilor miercuri la Viena.

Un nou ciclu de violenţe are loc de luni între Israel şi palestinieni, după zile de tensiune şi de ciocniri la Ierusalim, în special în locurile sfinte.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a făcut apel miercuri la "încetarea imediată" a violenţelor pentru "a evita un conflict mai amplu".

Rachetele lansate spre Israel şi atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza au făcut peste 100 de morţi, conform ultimelor bilanţuri de vineri.

Conflictul are consecinţe pentru evreii din toată Europa, printr-o "înmulţire puternică a incidentelor antisemite", iar "această situaţie este extrem de îngrijorătoare", şi-a exprimat regretul Uniunea Europeană a Studenţilor Evrei (EUJS), citată de comisar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614