REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Comisia Europeană propune mai multă flexibilitate pentru cotele de TVA

Comisia Europeană propune mai multă flexibilitate pentru cotele de TVA

Replica API 19 ianuarie 2018 | 00:00 251

Comisia Europeană a propus, joi, noi norme menite să le ofere statelor membre o mai mare flexibilitate pentru stabilirea cotelor de taxă pe valoare adaugată (TVA) şi să creeze un mediu fiscal îmbunătăţit, care să ajute la dezvoltarea IMM-urilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, scrie economica.net.

Comisia subliniază că normele comune ale UE în materie de TVA, convenite de toate statele membre în 1992, nu mai sunt de actualitate şi sunt prea restrictive. Prin noile norme prezentate joi, Comisia îşi îndeplineşte promisiunea de a acorda statelor membre o mai mare autonomie în materie de cote de TVA.

Tot joi, Comisia a abordat şi problema întreprinderilor mai mici care sunt afectate de costurile disproporţionate de asigurare a conformităţii cu normele privind TVA. Întreprinderile care efectuează tranzacţii comerciale transfrontaliere se confruntă cu costuri de conformitate cu 11% mai mari faţă de cele care efectuează numai tranzacţii comerciale la nivel naţional, întreprinderile de dimensiuni mai mici fiind cele mai afectate. Prin urmare, Comisia propune să se permită mai multor întreprinderi să beneficieze de norme mai simple în materie de TVA, care deocamdată sunt disponibile numai pentru cele mai mici întreprinderi.

'În urmă cu trei luni, Comisia a propus revizuirea normelor UE privind TVA, demarând tranziţia către un regim definitiv în materie de TVA. Acest lucru înseamnă introducerea principiului perceperii TVA în ţara de destinaţie. Se prevede ca propunerile de astăzi în ceea ce priveşte cotele de TVA să intre în vigoare odată ce este introdus regimul definitiv', a declarat vicepreşedintele CE pentru moneda euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367