REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comisia Europeană: Rezultatele testelor pentru COVID-19 ar trebui date în cel mult 24 de ore

Comisia Europeană: Rezultatele testelor pentru COVID-19 ar trebui date în cel mult 24 de ore

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 973

Rezultatele testelor pentru COVID-19 ar trebui date în cel mult 24 de ore de la efectuarea lor, pentru a permite o urmărire realistă a posibililor contacţi, a afirmat vineri Comisia Europeană, scrie Agerpres.

"Testarea tuturor cazurilor din rândul populaţiei cu simptome compatibile cu COVID-19, inclusiv simptome uşoare, trebuie să fie o prioritate. Pentru a realiza acest lucru, populaţia trebuie să aibă acces lesne la testare şi să fie încurajată să se testeze imediat atunci când simptomele compatibile cu COVID-19 apar", afirmă executivul comunitar într-un set de recomandări privind o abordare comună la nivelul UE a testării pentru COVID-19.

Dacă este posibil, testarea ar trebui să includă gripa şi alte infecţii respiratorii.

Recomandările CE coincid în mare parte cu cele ale Centrului european pentru control şi prevenirea bolilor (ECDC). Totuşi, cele două instituţii sunt în dezacord în privinţa focarelor locale, un raport al ECDC recomandând ca ţările să ia în considerare testarea în masă a întregii populaţii în zona afectată.

Comisia a avertizat că acest lucru ar putea fi mult mai costisitor decât introducerea unor măsuri stricte de distanţare socială.

ECDC şi-a exprimat, de asemenea, preocuparea că ar putea să nu existe suficiente resurse disponibile pentru testarea pentru gripă din cauza pandemiei de coronavirus. Totuşi, pacienţii spitalizaţi cu simptome respiratorii şi cei în îngrijire ar trebui testaţi întotdeauna atât pentru COVID-19, cât şi pentru gripă în sezonul gripal.

Parlamentul European (PE), în acord cu Comisia Europeană, cere o abordare unitară europeană. O rezoluţie adoptată joi de PE menţionează că testele pentru coronavirus ar trebuie să fie recunoscute reciproc în toate statele UE şi cere crearea unei capacităţi suficiente de testare.

De asemenea, rezoluţia face apel la o colectare uniformă a datelor, la perioade de carantină egale şi la compilarea de cifre comparabile privind incidenţa infecţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108