REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Comisia Europeană: România a făcut progrese limitate cu recomandările specifice de ţară din 2019

Comisia Europeană: România a făcut progrese limitate cu recomandările specifice de ţară din 2019

Replica API 27 februarie 2020 | 00:00 264

România a făcut progrese limitate cu recomandările specifice de ţară din 2019, în condiţiile în care progresele substanţiale din sectoarele financiar şi bancar au fost contracarate de lipsa progreselor cu privire la cadrul fiscal, sistemul public de pensii, venitul minim de incluziune, predictibilitatea procesului de luare a deciziilor şi guvernanţa companiilor de stat, se arată în raportul de ţară publicat miercuri de Comisia Europeană, scrie Agerpres.

Potrivit acestui document, România a făcut progrese substanţiale cu privire la protejarea stabilităţii financiare şi a solidităţii sectorului bancar şi unele progrese cu privire la asigurarea viabilităţii pe termen lung a celui de-al doilea pilon de pensii precum şi cu privire la implementarea unei strategii naţionale de achiziţii publice.

De asemenea, Executivul comunitar susţine că România a făcut progrese imitate în domeniile conformării la plată şi colectării taxelor, îmbunătăţirii calităţii şi incluziunii educaţiei, creşterii calităţii şi acoperirii serviciilor sociale, îmbunătăţirii dialogului social, elaborării unui mecanism de stabilire a salariului mini bazat pe criterii obiective, îmbunătăţirii accesului şi raportului cost-eficienţă al sistemului de sănătate, concentrării investiţiilor pe zonele cheie şi pregătirii proiectelor de investiţii publice.

În schimb, România nu a făcut niciun progres cu privire la implementarea cadrului fiscal naţional, asigurarea stabilităţii sistemului public de pensii, finalizarea reformei venitului minim de incluziunea, îmbunătăţirea predictibilităţii procesului de luare a deciziilor şi îmbunătăţirea guvernanţei companiilor de stat, susţine Comisia Europeană.

Potrivit Executivului comunitar, de la debutul semestrului european, în 2011, 47% din toate recomandările specifice de ţară adresate României au înregistrat cel puţin "unele progrese", în timp ce 53% au înregistrat progrese "limitate" sau chiar "niciun progres".

"Pe ansamblu, România a făcut progrese în implementarea recomandările specifice de ţară începând din 2013. Chiar dacă eforturi au fost făcute în mai multe domenii, acţiunile sunt lente iar ţara trebuie să se străduiască să atingă rezultate tangibile cu implementarea reformelor", susţine Comisia Europeană.

Comisia Europeană (CE) a publicat miercuri cele 27 de rapoarte de ţară din analiza "Semestrul european - pachetul de iarnă: evaluarea progreselor înregistrate de statele membre în ceea ce priveşte îndeplinirea priorităţilor economice şi sociale".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369