REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Comisia Europeană vrea să ofere asistenţă autorităţilor de management pentru gestionarea fondurilor europene

Comisia Europeană vrea să ofere asistenţă autorităţilor de management pentru gestionarea fondurilor europene

Replica API 1 martie 2018 | 00:00 195

Comisia Europeană a lansat miercuri un apel în vederea exprimării interesului pentru participarea într-o acţiune-pilot având ca obiectiv furnizarea de asistenţă autorităţilor de management din statele membre, în scopul îmbunătăţirii modului în care fondurile europene sunt gestionate şi investite, se arată într-un comunicat de presă al Executivului european, scrie AGERPRES.

Potrivit acestuia, candidaţii selectaţi vor beneficia de sprijin prin intermediul unui nou demers, având la bază expertiza Comisiei Europene, în cooperare cu OCDE, şi de utilizarea în mod coordonat şi integrat a asistenţei şi instrumentelor disponibile.

În mod particular, noul demers va oferi asistenţă autorităţilor de management în elaborarea unor fişe de parcurs detaliate şi atotcuprinzătoare, care să includă obiective clare, precum şi în implementarea acţiunilor identificate.

"Politica de coeziune nu se rezumă doar la fonduri europene, ci şi la utilizarea cât mai eficientă a acestora. Acest lucru se poate realiza doar printr-o gestionare a fondurilor de calitate superioară care să garanteze cele mai bune rezultate pentru cetăţenii europeni. Această iniţiativă-pilot va oferi asistenţă autorităţilor de management selectate în pregătirile pentru următorul cadru financiar, post-2020", a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Fondurile structurale şi de investiţii europene (fonduri ESI) furnizează peste 450 miliarde de euro pentru zeci de mii de beneficiari în perioada de finanţare 2014-2020. Acţiunea-pilot face parte din iniţiativa Comisiei Europene de asigurare a eficienţei fondurilor europene pe teren, în concordanţă cu documentul de reflecţie privind viitorul finanţelor europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367