REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Comisia interguvernamentală România-Republica Moldova pentru integrare europeană se reuneşte la Chişinău

Comisia interguvernamentală România-Republica Moldova pentru integrare europeană se reuneşte la Chişinău

Replica API 19 mai 2017 | 00:00 276

Cea de-a patra sesiune a Comisiei interguvernamentale România - Republica Moldova pentru integrare europeană va avea loc vineri, 19 mai 2017, la Chișinău. Ultima reuniune interguvernamentală România - Republica Moldova a fost organizată în martie 2015, la București. Sesiunea comisiei va fi co-prezidată de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, alături de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Daniela Morari.

Din delegația României mai fac parte Augustin Lazăr, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Mariana Ghena, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, precum și secretari de stat, directori și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Agriculturii, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Institutului Național al Magistraturii, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Agenției Naționale de Integritate și ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Pe agenda sesiunii se vor afla o evaluare a stadiului cooperării bilaterale în sectoarele majore pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova, precum și propunerile de proiecte concrete de cooperare pentru anul în curs, cu scopul consolidării cooperării sectoriale și aprofundării cooperării în baza înțelegerilor convenite la ședința comună a Guvernelor celor două state din 23 martie 2017.

În pregătirea sesiunii comisiei interguvernamentale, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a arătat că această reuniune “este un semn foarte clar al sprijinului României pentru eforturile de reformă ale Republicii Moldova și al interesului ca Republica Moldova să reușească pe drumul său european”. “România rămâne ferm angajată în susținerea integrării europene a Republicii Moldova, singura opțiune care poate să aducă prosperitate și siguranță cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de vârstă, etnie, limbă vorbită sau confesiunea religioasă”, a declarat ministrul Ana Birchall.

În cadrul sesiunii comisiei se vor desfășura ședinţele de lucru ale grupurilor sectoriale, iar după încheierea acesteia copreședinții comisiei, Daniela Morari și Ana Birchall vor susține o conferință de presă comună privind concluziile celei mai recente reuniuni.

În marja lucrărilor Comisiei interguvernamentale România - Republica Moldova pentru integrare europeană, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va avea o întrevedere cu prim-ministrul Pavel Filip.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614