REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Comisia Iordache, raport favorabil la modificările aduse la Codul penal

Comisia Iordache, raport favorabil la modificările aduse la Codul penal

Replica API 3 iulie 2018 | 00:54 409

Comisia specială pentru legile justiţiei a întocmit, luni, un raport de admitere a modificărilor aduse la Codul penal, cu 15 voturi "pentru", şapte "împotrivă".

Proiectul va fi introdus marţi pe ordinea de zi a plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Printre amendamentele admise figurează posibilitatea eliberării condiţionate, dacă s-a executat jumătate din pedeapsă, în loc de două treimi cum este în prezent, în cazul în care pedeapsa cu închisoarea este mai mică de zece ani.

Un alt amendament îl vizează condamnatul care a împlinit vârsta de 60 de ani şi care poate beneficia de eliberare condiţionată, după executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei cu închisoarea, dacă aceasta nu depăşeşte zece ani sau cel puţin jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de zece ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile necesare.

Un amendament admis luni se referă la abuzul în serviciu, în sensul că pragul pentru această infracţiune a fost stabilit la nivelul salariului minim brut pe economie, notează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comisia ciordache asalt la statul de drept! Stat mafiot condus de mafioti este romanica psd acum.
1
0
Deci acum toti handicapatii peste 60 de ani sunt salvati. Adica Dragnea vrea sa scape si la pensie, nu-i asa?
1
0
si eu sunt de acord ca ciordache sa traiasca dar nu in libertate ci in inchisoare, si nu singur ci insotit de haita de hoti in frunte cu nemernicul tudorel si puscariasul draknea
5
0
traiasca iordache ,sa dispara abuzul in serviciu vrem libertate la cuvant in telefon sa se duca draku codruta cu legea ei confiscare averilor muncite extinse sa ne lase in pace ca de frica chipurile tinem cu iohanis dar in realitate dorim psd cu el neam ridicat cu el indatoram bugetul tarii
3
3
bai rezistentule daca functiona justitia nu eram unde suntem acum, functioneaza doar justitia politica poate asta ai vrut sa spui. faptul ca repeti papagaliceste arata ca esti spalat pe creier
3
5
PSD da impresia ca ne ia la misto. De vorba buna nu vor sa inteleaga ca in Romania justitia functioneaza. Atunci s a terminat cu vorba buna.
5
0
Care nu au inteles de inseamna democratia! Documentati va cum este sanctionat in alte tari UE si o sa vedeti ca Iordache are dreptate. Nu sunt PSD ist si nici infractor de aceea, inainte sa aveti reactii staliniste, documentati va!
1
6
Comunismul anilor"50 si abuzurile lui se intorc.80% din popor este incult si primitiv
6
0
..hai ca nu a mai ramas mult si ii zboara ochelarii ca ii va zbura urechile. Nu mai au mult....
3
0
Iar te-ai intors cu ma-ta de pe centura si aiurezi?
3
0
Sa nu te mai lauzi la prieteni ca taragotul meu are gust de zmeura.
2
0
Iordache sa ne suga pulile iar boul de la 22:21 sa-i suga pula lui Iordache!
7
3
Sa i suget pula lui Dragnea si psd.Niste cacati care s au nascut degeaba pe acest pamant vor sa il judece pe Dragnea.impotentilor,jigodiilor,cacatilor !!!
6
8
incredibil cat poate fi de meschin acest nemernic tudorel, el pregateste totul si apoi, precum curva, se da la fund. Rar mi-a fost dat sa cunosc astfel de personaje, Am inteles, l-a salvat pe ouscariasul draknea, dar pe el o sa-l casapeasca criminalii si violatorii pe care ii lasa in libertate. Sa dea dzeu
5
8
Rezistentii sa iasa in piata! Si asa nu prea au munca
10
9
si-au scos din inchisori toti jegosii penali , hoti si banditi. RUSINE !!!!!!
9
9
Haita isi urmeaza orbeste liderul
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614