REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Comisiile de buget au aprobat creşterea pensiilor cu 40%. Articolul privind majorarea cu 14%, eliminat

Comisiile de buget au aprobat creşterea pensiilor cu 40%. Articolul privind majorarea cu 14%, eliminat

Replica API 16 septembrie 2020 | 17:23 1188

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis "menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii".

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale, scrie Agerpres.

Printr-un alt amendament adoptat, comisiile au alocat suplimentar 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţiona echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

Parlamentarii au alocat, de asemenea, o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, sumă destinată finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Tot în şedinţa de miercuri, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1,775LEI SUMA CALENDARISTICA INTEGRALA LA CUMULUL DE PENSII AM INTELES DAR NU PREA 1MILIARD LEI IN PRIMA FAZA PENTRU TOATE PRIMARIILE DIN TARA PLUS INCA 500 MILIOANE LEI BONUS IAR PENTRU TOATE PRIMARIILE DIN TARA SI BOMBA LUI PSD 5,635 MILIOANE ADICA CINCI MILIARDE SASUTE TREIZECI SI CINCI DE MILIOANE PENTRU TOATE CABINETELE NUMITE SI BIROURI PENTRU DEPUTATI CU TOTUL COMPLET DAR SPITALELE EDUCATIA POPORUL INFOMETAT LIPSA TOALETELOR DIN SCOLILE ROMANESTI POPORUL FARA VIITOR PENTRU ACESTIA CE SA ALOCAT PSD CARE AI RECTIFICAT MISTO BUGETUL LA PLESNEALA LA AGRICULTURA 67MILIOANE PSD AFARA
2
2
Ce lamaie si au luat pnl usr plus kwj! S a dus draq planul lor. Sunt minoritari in parlament. Nu pot guverna. Sa fie trimisi acasa. Sau inapoi pe centura politicii.
5
3
castiga alegerile electorale...ce face primarul curvar..NECOITA???ce face dna..MIESZ??
1
2
Daca PSD tine PNL in socuri electorale inca 8 zile castiga alegerile locale. Ar fi tare sa inceapa doctorii sa spuna adevarul despre dictatura medicala si parintii sa protesteze impotriva carpelor in ziua votului.
3
3
Te doare cacatul....prostule..,.
2
1
jegurile ordinare ai caror lideri au facut un popas la puscarie, ultimul esta inca cazat acolo- continua sa promita - CCR - pensii speciale primite cadou din banii nostri, pensii din care se lafaie niste neaveniti- magistrati care accepta sa moara oameni, sa stabilizeze tara- prin decizii carew sa multumeasca haita de borfasi care nu percep cum sa nu mai fure ei, cand tocmai acum se vede la orizont ocazia- au inceput prin toate vuvuzelele sa latre, continua , cu o saptamana inainte de alegeri, prin curva de fireea care nu a reusit inca sa isi scoata sarma din fund- sa minta , ordinar- sper ca
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218