REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Comitat din Texas, în stare de alertă din cauza unei amibe „devoratoare de creier“, detectată în rețeaua de apă

Comitat din Texas, în stare de alertă din cauza unei amibe „devoratoare de creier“, detectată în rețeaua de apă

Replica API 30 septembrie 2020 | 19:06 1978

Autorităţile din Texas şi-au înteţit eforturile depuse pentru a contracara ameninţarea generată de o specie de amibă "devoratoare de creier", care a fost detectată în reţeaua de aprovizionare cu apă a unui comitat de pe coastele acestui stat american şi care a provocat moartea unui băiat de şase ani la începutul lunii septembrie, informează Reuters.

Guvernatorul Greg Abbott a decretat duminică starea de dezastru în comitatul Brazoria, după ce Naegleria fowleri, o specie microscopică de amibă, a fost descoperită în reţeaua de apă a oraşului Lake Jackson, situat în zona metropolitană Houston.

"Nu auzi vorbindu-se despre astfel de lucruri până când nu ţi se întâmplă chiar ţie. Nu te gândeşti că ai putea fi acea persoană din 72 de milioane până când nu ţi se întâmplă", a declarat Maria Castillo, mama băiatului care a murit după ce a dezvoltat o infecţie cerebrală cauzată de acea amibă, într-un mesaj publicat recent pe Facebook.

Specia de amibă menţionată, un organism unicelular, se găseşte frecvent în sol şi în apa dulce cu temperatură ridicată şi îi infectează pe oameni atunci când pătrunde în organism pe la nivelul nasului, călătorind apoi până în creier, unde declanşează o formă rară dar adeseori mortală de infecţie, potrivit specialiştilor de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Deşi cazurile de infectare cu Naegleria fowleri sunt rare, rata de deces este de peste 97%. Doar patru persoane dintre cei 145 de indivizi cunoscuţi infectaţi în Statele Unite din 1962 până în 2018 au supravieţuit, conform CDC, scrie Agerpres.

Autorităţile din Lake Jackson au demarat o anchetă care vizează reţeaua de apă a oraşului, după ce au fost informate în legătură cu decesul acelui băiat la începutul lunii septembrie. Familia victimei a indicat două posibile surse de apă din Lake Jackson unde băiatul ar fi putut să fie expus la acţiunea acelei amibe: un spaţiu municipal în care copiii se joacă stropindu-se cu apă şi un furtun din locuinţa sa.

Testele realizate pe eşantioanele de apă prelevate din acele surse, dar şi din alte zone ale oraşului, au detectat prezenţa amibei Nagleria fowleri în trei dintre cele 11 probe recoltate, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

Oficialii locali i-au îndemnat pe locuitorii din Lake Jackson să fiarbă apa de la robinet, înainte de a o bea şi de a o folosi în preparate alimentare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in apa furnizata de rajac gasesti dihanii mai abitir ca astea doar este apa cea mai infecta a europei,asta dupa ce porcul de stroe in ticalosia lui tradatoare ne-a vandut apa pura subterana de acum 23000 de ani catre jidani,lupu nu are sanse in fata godacului afurisit de securist
0
0
Bajeti oare daca molusca asta era prin Romania cred ca murea draku da foame,pupaia-m noi buriku ala bengos da paramolusca care se numeste ea
2
1
dar numai inteligente!
0
0
La americani va dispare in curand, moarta de foame.
2
0
Baga-te tu intr-o... pula.
4
1
Bagati-va toti ratatii intr-o bula sa nu va apuce amiba sau virusii... ratatii dreq...
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369