REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Comitetul Creditorilor Omnia Turism, semnal de alarmă pentru urgentarea cercetărilor penale

Comitetul Creditorilor Omnia Turism, semnal de alarmă pentru urgentarea cercetărilor penale

Replica API 11 octombrie 2019 | 03:17 817

Cazul sinuciderii patronului Omnia Turism

Cazul sinuciderii patronului Omnia Turism

Cei peste 200 de foşti clienţi ai agenţiei Omnia Turism, rămaşi fără vacanţele plătite după sinuciderea patronului companiei și înscrisi la masa credală, încă speră să-și recupereze banii. După doi ani de la eveniment, Comitetul Creditorilor Omnia Turism a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia se face apel la autoritățile Statului: Inspectoratul General al Poliției Române, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Ministerul Justitei să urgenteze încheierea cercetărilor penale în cazul Dosarului 3339/P/2017 și trimiterea acestuia în instanță, astfel încât adevărul privind mega furtul Omnia Turism să fie elucidate iar vinovații să răspundă pentru faptele lor.

”Cazul Omnia Turism este un caz grav. Oamenii au fost păgubiți de patronul unei agenții de turism, care s-a aruncat de la etaj în octombrie 2017. Conform unui oficial al vremii, aceasta constituie cea mai mare fraudă înregistrată în turismul românesc, estimate la peste 8 milioane de euro. Ce s-a întâmplat între timp, la 2 ani de la eveniment ? În cursul anului 2017, împotriva societății OMNIA TURISM SRL s-a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvență, iar prin încheierea pronunțată la 19.11.2018 (după un an de la sinucidere) în dosarul 40516/3/2017 de la Tribunalul București, în calitate de administrator judiciar a fost numit PODOREANU INSOLV IPURL, care a preluat dosarele de înscriere la masă credală de la Tribunalul București și de la alte două firme de insolvență care au renunțat la caz. Cu eforturi uriașe, administratorul judiciar a reușit să ordoneze, să arhiveze și să studieze cele 235 de dosare ale creditorilor persoane fizice și juridice care au depus cerere de înscriere la masă credală și să publice un tabel preliminar al obligațiilor debitoarei Omnia Turism în BPI 580/11.01.2019 , din care reiese un cuantum nedefinitiv al masei credale însumând aproape 8.400.000 lei. Chiar și în aceste condiții, administratorul judiciar nu a avut acces la evidențele contabile OMNIA TURISM până în luna august 2019, astfel încât până la acest moment nu s-a putut demara întocmirea unei expertize contabile în vederea stabilirii valorii totale a prejudiciului. După cum reiese din actele și materialele dosarului de urmărire penală nr. 3339/P/2017 , avem în vedere în acest sens ordonanță de efectuare a urmăririi penale din dată de 21.11.2017 prin care procurorul de caz constată că "OMNIA TURISM SRL a fost folosită de administratorul Negru George pentru a obține din partea clienților sume de bani reprezentând contravaloarea unor pachete turistice aferente perioadei 2017-2018, fără ca furnizorii OMNIA TURISM să fi fost plătiți, clienții societății aflându-se în imposibilitatea de a mai putea beneficia de serviciile turistice pe care le-au achitat. Sumele de bani încasate de la clienți au fost utilizate de societate prin administratorul Negru George pentru a obține câștiguri pentru sine pe piață de capital, atât pe plan intern cât și pe plan extern, clienții fiind induși în eroare în schimbul achitării pachetelor turistice prin faptul că serviciile vor fi prestate de OMNIA TURISM.", au transmis reprezentanții creditorilor.

”Între timp a apărut o moștenitoare, pe nume DRĂGAN MAGDALENA, nepoata de frate, dar și contabila a patronului societății OMNIA TURISM, care face demersuri pentru a obține bunurile acestuia și să le înstrăineze pe persoană fizică. Administratorul judiciar, avocat Luiza Popescu, încearcă să oprească acest demers, mergând și la Procuratura, deoarece acele bunuri trebuie valorificate astfel încât să fie măcar parțial despăgubite victimele infracțiunilor lui George Negru. Este vorba aici despre "imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr.37, în care era sediul Omnia Turism, și de câteva terenuri", conform celor declarate de Luiza Popescu, administratorul judiciar al Omnia Turism. În acest sens, administratorul judiciar a solicitat extinderea urmăririi penale inclusiv cu privire la numită DRĂGAN MAGDALENA pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la delapidare și înșelăciune. Tot în această direcție, avocat Luiza Popescu face referire și la faptul că pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București există înregistrat dosarul penal nr. 3339/P/2017 având că obiect cercetarea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală săvârșite de defunctul NEGRU GEORGE și SC OMNIA TURISM SRL, dosar în cadrul căruia organele de cercetare penală urmează să dispună asupra oportunității indisponibilizării ÎNTREGULUI ACTIV, suspendarea ORICĂROR operațiuni privind succesiunea defunctului NEGRU GEORGE impunându-se de urgență, pentru a evita diminuarea patrimoniului succesoral, până la momentul stabilirii și soluționării definitive a dosarului penal nr. 3339/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a dosarului 40516/3/2017 al Tribunalului București, referitor la insolvență societății. În data de 9.10.2019, lichidatorul judiciar a reușit obținerea extrasului 7112/09.10.2019 din care rezultă înscrierea la Registrul Național Notarial de Evidență a Creditorilor Persoane Fizice și a Opozițiilor la Efectuarea Partajului Succesoral la poziția 71132 a numitului NEGRU GEORGE, că debitor vis a vis de toți cei 235 de păgubiți înscriși la masă credală. Următorul termen în dosarul 40516/3/2017 privind insolvență Omnia Turism este 14.11.2019. În calitate de reprezentanți ai creditorilor Omnia Turism facem apel în continuare la autoritățile Statului : Inspectoratul General al Poliției Române, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Ministerul Justitei să urgenteze încheierea cercetărilor penale în cazul Dosarului 3339/P/2017 și trimiterea acestuia în instant, astfel încât adevărul privind mega furtul Omnia Turism să fie elucidate iar vinovații să răspundă pentru faptele lor”, a încheiat Comitetul Creditorilor Omnia Turism.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218