REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„Comorile” dintre bălării aşteaptă Poliţia Locală: iată adresele unde zac maşini abandonate

„Comorile” dintre bălării aşteaptă Poliţia Locală: iată adresele unde zac maşini abandonate

Replica API 12 iulie 2016 | 00:17 240

Rablele care aşteaptă să fie ridicate

Rablele care aşteaptă să fie ridicate

Domeniul public al municipiului Constanţa devine un punct de interes pentru tot mai mulţi cetăţeni. Iar când vine vorba de locurile de parcare ocupate în mod abuziv şi pe o perioadă nedeterminată, indignarea oamenilor este tot mai mai mare. Însă, în continuare, maşinile uitate de lume zac nestingherite ori pe trotuare, ori printre bălării. De exemplu, în apropiere de Cora Brătianu, mai exact pe strada Mircea Berberian, zace de mai bine de doi ani un autoturism vizibil degradat.

Ruginită, cu roţile desumflate şi înconjurată de plante, maşina îşi face veacul pe un trotuar fix în faţa unei locuinţe. O altă „relicvă” este cea din zona Km 4-5. O maşină de teren stă practic ascunsă printre buruieni! Nici zona Universităţii „Spiru Haret” nu duce lipsă de astfel de „dotări”. O Dacie veche proptită pe trotuar este „băgată în seamă” doar de… trecerea timpului. Ce să mai vorbim că este parcată fix într-o zonă interzisă, unde şoferii sunt atenţionaţi că se blocheză roţile.

Potrivit legii nr. 42/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, agenţii constatatori din aparatul propriu al consiliului local, împuterniciţi de primar, precum şi agenţii aparţinând organelor de poliţie vor întocmi procese-verbale de constatare. În termen de 30 de zile de la întocmirea procesului-verbal de constatare organele de poliţie efectuează cercetări pentru identificarea proprietarului sau, după caz, a deţinătorului legal al vehiculului.

Dacă în termen de 30 de zile de la data anunţului proprietarul sau deţinătorul legal nu se prezintă în vederea ridicării vehiculului, acesta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificat prin vânzare, în condiţiile legii, sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor, în funcţie de starea vehiculului.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614