REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Compania Samsung este anchetată în Taiwan

Compania Samsung este anchetată în Taiwan

Replica API 18 aprilie 2013 | 00:00 172

Autorităţile din Taiwan anchetează Samsung pentru a determina dacă producătorul de electronice a plătit în schimbul comentariilor pozitive apărute pe internet pentru produsele sale şi a opiniilor negative privind produsele rivalilor, transmite Bloomberg. Autoritatea pentru supravegherea concurenţei din Taiwan a primit la începutul lunii aprilie sesizări potrivit cărora mai multe comentarii apărute pe forumurile online din ţară ar putea fi generate chiar de Samsung.

Instituţia a precizat că ancheta are la bază reglementări legate de publicitatea falsă sau mascată, care prevăd sancţiuni de până la 25 milioane dolari taiwanezi (837.000 dolari SUA) pentru fiecare incident. De asemenea, o parte a investigaţiei vizează acuzaţii sancţionate mai aspru, de defăimare, care pot conduce la începerea urmăririi penale.

Autorităţile vizează atât comentarii care critică smartphone-urile produse de rivalii Samsung, inclusiv compania taiwaneză HTC, şi laudă produsele comaniei sud-coreene. Comisia de anchetă a cerut informaţii de la HTC, dar nu a contactat încă Samsung.

Samsung a anunţat miercuri într-un comunicat că a oprit o campanie de marketing online în Taiwan, în contextul situaţiei "nefericite". În comunicat se arată că situaţia a escaladat "din cauza gradului insuficient de înţelegere a principiilor fundamentale ale comunicării transparente şi oneste cu consumatorii".

Grupul sud-coreean a precizat că divizia din Taiwan a încetat toate activităţile de marketing care presupun postarea de comentarii anonime pe internet.

Cele mai importante lansări din această primăvară pe piaţa smartphone-urilor sunt Samsung Galaxy S 4 şi HTC One.

"Acestea sunt produsele vedetă, cel puţin pentru prima jumătate a acestui an. Aş paria că nişte echipe de marketing vor încerca din răsputeri să îşi promoveze produsele", comentează pentru Bloomberg un analist din Hong Kong.

Cota de piaţă a HTC a scăzut puternic în ultimii trei ani, după apariţia smartphone-urilor Samsung Galaxy, care, asemenea produselor companiei taiwaneze, utilizează sistemul de operare Google Android.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614