REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Companiile din domeniul tehnologiilor digitale ar putea plăti impozit pe cifra de afaceri generată în statele UE

Companiile din domeniul tehnologiilor digitale ar putea plăti impozit pe cifra de afaceri generată în statele UE

Replica API 18 septembrie 2017 | 00:00 234

Propunere:

Propunere:

Miniștrii de Finanțe din România, Franța, Germania, Italia și Spania au semnat, în cadrul reuniunii informale a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), un document prin care solicită Comisiei Europene (CE) prezentarea unei soluții care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de către companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent, se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Finanțelor Publice (MFP), transmite AGERPRES.

Miniștrii finanțelor și economiei din Uniunea Europeană au dezbătut provocările internaționale privind impozitarea întreprinderilor în contextul economiei digitale. Uniunea Europeană trebuie să facă pași importanți, în sensul unei reforme mai ample a normelor fiscale internaționale care să depășească deficiențele legislative în acest domeniu. Ministrul Ionuț Mișa, a semnat alături de miniștrii de Finanțe ai Franței, Germaniei, Italiei și Spaniei, documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluții care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent. Ulterior mai multe state membre s-au alăturat acestei inițiative. Vor fi continuate lucrările pe acest subiect la nivelul Consiliului în vederea adoptării unor concluzii ale Consiliului în luna decembrie a.c., iar Comisia va pregăti o propunere legislativă", notează sursa citată.

Potrivit ministerului de resort, alte teme importante de pe agenda reuniunii au vizat măsurile necesare pentru aprofundarea Uniunii Economice și Monetare. În acest sens, discuțiile s-au axat pe posibilele soluții de maximizare a eficacității finanțelor Uniunii Europene, mai ales că la nivel comunitar se consideră că este necesară identificarea unui echilibru între responsabilitățile naționale privind politica economică și financiară și necesitatea manifestării de solidaritate europeană.

Miniștrii de Finanțe prezenți la ECOFIN au discutat, de asemenea, despre Uniunea piețelor de capital, în contextul noilor evoluții tehnologice în domeniul IT în prestarea de servicii financiare, precum și despre Uniunea Vamală, prin prisma eficienței costurilor și sustenabilității sistemelor IT.

Ministrul român al Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a participat, în perioada 15-16 septembrie 2017, la reuniunea informală a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218