Competiţie gastronomică în Mamaia: Flavius Afilipoaie, de la Restaurantul Don Corleone, a obţinut aurul la Culinary arts
Competiţie gastronomică în Mamaia: Flavius Afilipoaie, de la Restaurantul Don Corleone, a obţinut aurul la Culinary arts
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFestivalul Peştelui şi al Fructelor de Mare şi-a desemnat câştigătorii
Festivalul Peştelui şi al Fructelor de Mare şi-a desemnat câştigătorii
Festivalul Peştelui şi al Fructelor de Mare, desfăşurat în data de 22 mai la Restaurantul Mandala din Mamaia, a reunit zeci de bucătari de la restaurantele constănţene şi nu numai. Competiţia pusă la cale de Asociaţia profesioniştilor în gastronomie şi ANBCT Sud România şi-a desemnat câştigătorii. Conform deciziei juriului, Flavius Afilipoaie, chef la restaurantul Don Corleone din Mamaia, a obţinut trofeul Peştele de Aur la secţiunea Culinary arts! Nu este însă de mirare, câştigătorul competiţiei fiind unul dintre cei mai buni bucătari din branşă, membru al echipei României care participă la astfel de concursuri internaţionale.
În salonul Restaurantului Mandala, în care s-a desfăşurat concursul, Flavius a prezentat următoarele produse:
1. Perlă de scoici Saint Jaque pe cruton de macarons cu Nero di Sepia/Jeleu de clorofilă pe pătrunjel şi icre de somon /Foiţă de aur şi pulbere de ardei/ Mille fuille din făină integrală cu cremă de ţelină şi crumbel de măsline /sos de pătrunjel;
2. Pralină duo Mousse de scoici verzi şi doradă cu brunoise din garvlax de somon/ Coşuleţ din tăiţei de orez aromatizaţi cu sos de soia, umplut cu ciuperci shimeji brune şi albe /Mugur de sparanghel şi bănuţ crocant din toast alb /Sos de sfeclă roşie aromatizat cu hrean şi fulgi de chili/ Pudră din ulei de parmezan;
3. Terină din halibut cu inserţie de creveţi Black Tiger cu pulbere de măsline în mantie de Noodles aromatizat cu şofran/ Budincă din broccoli cu Bisque de creveţi /Sos din fructe de mare.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News