REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Competiţie în Marea Neagră: scafandrii vor căuta "comori" personalizate

Competiţie în Marea Neagră: scafandrii vor căuta "comori" personalizate

Replica API 13 martie 2013 | 00:00 123

"Romanian Diving Award"

"Romanian Diving Award"

Centrul de Scafandri din Constanţa organizează o serie de evenimente, primul urmând să debuteze chiar în această lună, după cum a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, comandorul dr. Vergil Moraru. Cea mai importantă activitate va fi, de departe, Romanian Diving Award", competiţie adresată tuturor scafandrilor şi companiilor cu activitate în domeniul scafandreriei din România.

În această lună va fi organizat un workshop cu tema "Noutăţi din lumea scafandrilor" şi va avea loc în data de 21 martie. "Noutăţi din lumea scafandrilor" este organizat de Centrul de scafandri la sediul din Constanţa, în cadrul căruia vor fi dezbătute subiecte de actualitate prezentate atât de specialişti ai unităţii, cât şi de reprezentanţi ai unor companii din domeniu. Cu acest prilej se vor discuta teme legate de cadrul legislativ european şi naţional referitor la reglementarea profesiei de scafandru, metodologia de autorizare a companiilor cu activităţi în domeniul subacvatic, prezentarea domeniilor de activitate ale IMCA (International Marine Contractors Association), structura cursului de scafandru categoria salvator sau amestecuri utilizate la scufundare la mare adâncime. Un alt eveniment important este "Romanian Diving Award", competiţie adresată tuturor scafandrilor şi companiilor cu activitate în domeniul scafandreriei din România. Competiţia este structurată pe mai multe categorii legate de domeniul scufundărilor (compania anului, centrul recreativ al anului, scafandrul anului, managerul anului, website-ul anului) şi se va desfăşura în perioada mai - septembrie. "Acest concurs se adresează companiilor româneşti. Prin hotărârea de Guvern 350/1993, Centrul de Scafandri este autoritate naţională în scafandrerie, formează şi pregăteşte scafandri, perfecţionează pregătirea acestora, autorizează instituţii entităţi în executarea lucrărilor de scafandri şi autorizează lucrări de scafandrerie pe tot teritoriul României. În acest context, şcoala noastră este autorizată de către Ministerul Muncii, de către Ministerul Justiţiei, ca entitate din toate punctele de vedere. De asemenea, este firesc ca şi noi să avem o bază de date, la care să lucrăm acum, cu toate entităţile care execută scufundări pe teritoriul României. Până în acest moment avem circa 35 de firme care au cerut autorizarea şi au fost autorizate pentru executare de lucrări, dar simţim noi că sunt mai multe firme şi mai multe entităţi", a declarat comandantul Centrului de Scafandri din Constanţa, Vergil Moraru. O probă specială a competiţiei, o reprezintă recuperarea de pe fundul mării a unor plachete personalizate. Acestea vor fi amplasate în luna mai, în cadrul antrenamentelor pentru menţinerea deprinderilor de către scafandrii de mare adâncime din Centrul de Scafandri, la diverse adâncimi (20-30m, 40-50m, 85m). Pe parcursul competiţiei, orice scafandru (profesionist/recreativ) sau companie specializată românească poate recupera aceste plachete, având informaţii precise privind poziţionarea şi modalitatea de recuperare, din partea organizatorilor. Plachetele se vor prezenta organizatorilor împreună cu materiale foto/video care să ateste modul în care ele au fost recuperate. Locaţiile pentru amplasarea plachetelor sunt astfel alese încât să permită participarea cât mai multor competitori. În data de 1 octombrie va avea loc gala de decernare a premiilor "Romanian Diving Award".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218