REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Complex sportiv, inaugurat de către oficiali din Turcia la Constanţa! Hagi, invitat la eveniment

Complex sportiv, inaugurat de către oficiali din Turcia la Constanţa! Hagi, invitat la eveniment

Replica API 9 septembrie 2016 | 14:59 467

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța , alături de Viceprim-Ministru al Republicii Turcia, Veysi Kaynak, dar și alți oficiali au inaugurat Complexul Sportiv „Erou Omer Halisdemir”, la sediul Centrului de Plasament Micul Rotterdam.

Complexul este compus dintr-un teren sportiv polivalent (fotbal, baschet, handbal), dar și un spațiu cu jocuri pentru preșcolari și școlari. Au fost finalizate mai multe proiecte care au avut ca obiectiv creșterea calității vieții copiilor din sistemul de protecție a minorilor, precum și asigurarea unui cadru armonios dezvoltării fizice și psihice pentru acești copii.

„Aceasta colaborare este fructuoasă și are deja rezultate încă de anul trecut, când primul proiect al nostru a fost dotarea Centrului de Plasament Micul Rotterdam și Centrul de Plasament Delfinul de la Agigea cu mobilier nou, cu echipament. Orice fond este binevenit pentru că banii alocați îi folosim pe alte componente ale activității noastre. Ceea ce privește acest complex sportiv are în componență două laturi: un teren polivalent de sport și acest loc de joacă. Este al doilea nostru proiect cu TIKA și sperăm că vor mai urma și altele.”, a declarat Petre Dinică, şef al Direcţiei pentru Protecţia Copilului de la Constanţa.

La eveniment, care a început cu o întârziere de două ore, au participat oficiali de rang înalt, atât turc, cât și român: Vicepremierul Republicii Turcia, Veysi Kaynak, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaș, Președintele TIKA, Serdar Cam, Directorul de Departament TIKA Balcani și Europa de Est, Ahmet DAștan, Consulul General al Republicii Turcia în Constanța, Ali Bozcalișcan, Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Dumitru Daniel Learciu, Subprefectul Județului Constanța, Levent Mustafa Accoium, Viceprimarul Municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, Secretarul Județului Constanța, Mariana Belu, dar și cunoscutul fotbalist, Gheorghe Hagi.

Oficialii au fost primiți la Centrul de Plasament de către tinere îmbrăcate în port popular, iar oficialii au tăiat panglica complexului, în fața copiilor de la centru, dar și în fața celor 150 de persoane prezente.

Vicepremierul Turciei a propus numele Omer Halisdemir pentru complex în memoria victimei de la 15 iulie, din Istanbul, declarat erou. El a lăsat în urmă copii, care sunt în aceeași situație precum cea a orfanilor de la centru. El le-a oferit Viceprimarului Costin Răsăuțeanu și lui Gheorghe Hagi un cadou emblematic, în semn de mulțumire. Nu au lipsit nici glumele. Veysi Kaynak a adresat o glumă sportivă către Hagi, spunând că e supărat că oficialul turc este un mare susținător a echipei de fotbal Fenerhbace, pe când românul a jucat la echipa rivală. El a transmis tinerilor care doresc să ajungă fotbaliști ca Hagi să nu se transfere decât la echipa de suflet a turcului.

Inaugurarea s-a încheiat cu meci de fotbal dintre echipa centrului de plasament și grupa de fotbal 2007 de la Academia Hagi.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614