REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Complexul Mera din Venus: angajaţii de la bucătărie erau purtători de stafilococ auriu

Complexul Mera din Venus: angajaţii de la bucătărie erau purtători de stafilococ auriu

Replica API 6 august 2016 | 23:55 321

E gata ancheta DSP

E gata ancheta DSP

Direcția de Sănătate Publică Constanța a finalizat ancheta epidemiologică la complexul Mera, din Venus. Focarul de toxiinfecție alimentară care a evoluat în statiunea Venus și care a afectat un număr de 19 persoane cu vârste cuprinse între 2- 49 ani, a fost declarat închis în data de 03.08.2016.

În cadrul investigației epidemiologice declanșate de catre personalul DSPJ Constanta, Serviciul de Control în Sanatate Publică și Departamentul de Supraveghere s-au constatat urmatoarele aspecte: debutul focarului a fost brusc cu simptomatologie digestivă vărsături, greață, dureri abdominale, scaune diareice apoase; 19 persoane au solicitat și beneficiat de asistență medicală la furnizorii de servicii medicale (cabinetul medical înființat in cadrul unității, Serviciul Județean de Ambulanță Constanța substația Mangalia și Compartiment primiri urgente din cadrul Spitalului Municipal Mangalia). Nu au fost cazuri cu internare continuă, doar 3 cazuri spitalizare de zi la Compartiment primiri urgenșe Spitalul Municipal Mangalia unde au primit tratament simptomatic, evolutie favorabilă. Nici unul dintre bolnavi nu s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constantale DSP, în urma anchetei, sunt următoarele: focar de toxiinfecție alimentară, cu 19 cazuri (din care: 3 prezentați la spital cu internare de o zi), cu forme medii si uşoare de boală, fără germeni izolați în coproculturi, posibil determinat de toxină Staphylococcului aureus hemolitic. Cale de transmitere – digestivă. Sursa posibilă de contaminare - purtători asimptomatici, faringieni/nasali, de staphylococcus aureus în rândul personalului din blocul alimentar. Purtătorii au fost scoși din blocul alimentar în vederea tratamentului de sterilizare și vor fi reprimiți la locul de muncă doar după controlul bacteriologic negativ. Factori favorizanți: nerespectarea măsurilor de igienă individuală și la locul de muncă de către personalul din blocul alimentar.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218