REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii face colectă de hrană pentru animalele sălbatice din pădurile dobrogene

Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii face colectă de hrană pentru animalele sălbatice din pădurile dobrogene

Replica API 3 decembrie 2014 | 00:15 154

Directorul Adrian Bîlbă: Am constat că vânatul suferă de foame

Directorul Adrian Bîlbă: Am constat că vânatul suferă de foame

Sursa foto: facebook.com

Animalele sălbatice din pădurile dobrogene sunt în atenţia reprezentanţilor Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa! Împreună cu Asociaţia Scutul Cinegetic, conducerea complexului încearcă să salveze animalele aflate în natură, oferindu-le hrană. Pe lângă factorii antropici cunoscuţi (păscut în pădure, recoltări zgomotoase de lemne, braconaj cu tot felul de metode) mai există şi situaţia lipsei de ghindă, cauzată în mare măsură primăverii târzii din acest an, ceea ce a împiedicat polenizarea la stejar.

„Într-un cuvânt, trebuie sa ducem hrană în pădure. Trebuie lucernă, cereale şi resturi de la panificaţie”, ne-a declarat directorul complexului, Adrian Bîlbă. „Suntem membri într-o asociaţie care se ocupă cu scutul cinegetic. Asociaţia îşi propune să salveze animalele sălbatice din natură care se află în diverse situaţii neplăcute, nedorite. Recent, am câştigat un proiect prin care vom înfiinţa o linie de urgenţă pentru animalele sălbatice. Toate acestea animale aflate în diferite situaţii ajungeau până acum la noi, iar noi încercam să le dăm mai departe, dar nu exista un forum. Am constat că vânatul suferă de lipsa de hrană. Nu este ghindă pentru că a fost primăvara târzie şi nu a polenizat stejarul şi fagul. Fapt pentru care nu este fruct care să ţină în picioare cerbul, căprioarele. Acestea depind direct de ghindă, pe timpul iernii, un aliment foarte valoros. Am zis să facem o adunătură de hrană, de la sponsori şi s-o ducem în teren”, a precizat Adrian Bâlbă. Acesta face apel către sponsorii care doresc să ofere o mână de ajutor pentru salvarea animalelor din pădurile dobrogene, menţionând că aceştia pot depozita hrana la sediul Delfinariului, acolo unde există sediul Asociaţiei Scutul Cinegetic. „Trebuie lucernă, cereale şi resturi de la pâine. Noi, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, unde Scutul Cinegetic Asociaţia îşi are sediul, putem primi, depozita şi trimite /duce aceste furaje în pădure”, a conchis Bîlbă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614