REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Comuna Cogealac riscă să piardă fondurile pentru reabilitarea drumurilor!

Comuna Cogealac riscă să piardă fondurile pentru reabilitarea drumurilor!

Replica API 14 septembrie 2015 | 18:16 605

Atribuirea unei licitaţii, amânată la nesfârşit

Atribuirea unei licitaţii, amânată la nesfârşit

Cati Hristu

„Telenovela” drumurilor de la Cogealac, care nu se mai reabilitează fiindcă o comisie nu e în stare să desemneze un câştigător al unei licitaţii continuă! În fapt, comisia, după cum spun membrii ei, ar acţiona conform legii şi ar da undă verde licitaţiei, pentru a nu se pierde fondurile obţinute pe vremea fostului ministru Elena Udrea, însă preşedintele comisiei, Daniela Pacea, face în aşa fel încât lucrurile să se „împotmolească”.

„Am fost convocaţi luni (azi – n.r.) la comisie. Se pune la cale încă o amânare, şi deja au trecut trei-patru luni de când trebuia să desemnăm un câştigător al licitaţiei, care să reabiliteze 22 de kilometri de drum. Numai că se găsesc tot felul de artificii, ba s-a angajat un evaluator, ba a fost găsit altul”, ne-a relatat un membru al comisiei care, teoretic, se ocupă de modernizarea şi reabilitarea unor drumuri în sat Tariverde şi sat Cogealac. Potrivit membrilor comisiei mai-sus amintite, există trei firme care au depus oferte pentru drumuri.

„Noi bănuim că se încearcă o licitaţie cu dedicaţie, că se vrea ca doi dintre competitori să se retragă, plictisiţi de atâta aşteptare. Ca un făcut, deşi nu avea acest drept, primarul ar fi semnat o dispoziţie prin care angaja o firmă care să evalueze ofertele, că cei din comisie nu sunt de specialitate. Iar preşedinta comisiei, Daniela Pacea, a fost de acord.

Evaluatorul Sc House Consulting, nu a dat răspunsul nici după 60 de zile, aşa că a fost angajat alt evaluator. Noi, la comisie, în data de 31 august, nu am semnat aşa ceva, pentru că nu dorim să intrăm în belea. Luni este iar comisie”, ne-a relatat un membru al acestei comisii. „Concluzia este că, după atâtea amânări, pierdem fondurile de la guvern, şi e păcat de drumuri, că puteau fi reabilitate. Dar la mijloc este o ambiţie pentru atribuirea contractului unei anumite firme”, a conchis membrul comisiei. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102