REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Comuna Lumina sărbătorește 32 de ani de la înființare

Comuna Lumina sărbătorește 32 de ani de la înființare

Replica API 9 mai 2021 | 14:31 945

Ziua de 9 mai este o zi cu dublă însemnătate pentru locuitorii comunei Lumina care an de an profitau de acest prilej pentru a se aduna în centrul comunei și a sărbători.

În această zi, în anul 1989, se înființa din punct de vedere administrativ comuna Lumina, unitate administrativ teritorială formată din satele Lumina, Oituz si Sibioara.

Tot pe 9 mai, în fiecare an, este marcată Ziua Europei, o zi ce sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa. Decizia privind instituirea Zilei Europei a fost luată în 1985, în cadrul Consiliului European de la Milano, pentru că la 9 mai 1950, într-un discurs ţinut la Paris, ministrul de atunci al afacerilor externe, Robert Schuman, propunea plasarea producţiei de cărbune şi oţel sub controlul unei autorităţi comune, punând astfel piatra de temelie a Uniunii Europene. România s-a alăturat și ea acestei familii în 2007 și împărtășește aceleași valori cu alte 26 de state membre si peste 500 de milioane de locuitori.

,,Ziua de 9 mai a reprezentat în ultimii ani un prilej pentru ca cetățenii din comună să se adune și să sărbătorească împreuna dar să și admire și să susțină tinerii talentați ai comunei precum și să își arate prețuirea si respectul față de toți cei care au contribuit în timp la dezvoltarea acestei comune.

La fel ca și anul trecut, situația epidemiologică actuală nu a permis ca autoritățile locale să organizeze evenimente sau adunări populare.

Adresăm toată considerația noastră tuturor cetățenilor localității noastre cărora le mulțumim pentru sprijinul oferit, implicarea si spiritul civic de care au dat dovadă.

Împărtășim aceleași valori europene și, deși este un drum greu, plin de provocări, sperăm să facem din comuna Lumina o localitate cu adevărat europeană, oferindu-le cetățenilor toate condițiile de trai de care au nevoie. In cei 32 de ani de la înființare, comuna noastră a cunoscut o dezvoltare impresionantă iar autoritățile locale au investit constant în infrastructură, educație, cultură, sănătate s.a.m.d. Drumul la care am pornit este unul destul de lung și vom continua să facem aceste investiții pentru a le oferi tuturor cetățenilor din localitate aceleași standarde de trai. Unitatea și solidaritatea cetățenilor sunt elemente fundamentale ale Uniunii Europene pentru că suntem mai puternici atunci când lucrăm împreună.

Să profităm de această dublă sărbătoare pentru a reflecta la trecut, la toate realizările noastre de până acum, să conștientizăm toate provocările prezentului și să ne angajăm că vom continua să construim un viitor mai bun pentru locuitorii acestei comune.”, transmit reprezentanții Primăriei Lumina.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367