REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Comuna Tuzla, „decapitată”: primarul a rămas fără mandat, vicele a fost săltat de DNA

Comuna Tuzla, „decapitată”: primarul a rămas fără mandat, vicele a fost săltat de DNA

Replica API 16 septembrie 2015 | 00:00 288

Reşit Taner şi Radu Ştefan, reţinuţi pentru ŞANTAJ

Reşit Taner şi Radu Ştefan, reţinuţi pentru ŞANTAJ

Reşit Taner (sursa foto: Facebook)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.09.2015, a inculpaţilor Reşit Taner, viceprimar al comunei Tuzla, şi Radu Ştefan, administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţunii de şantaj.

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a rezultat că există probe şi indicii temeinice potrivit cărora în perioada 16.08.2015 - 08.09.2015, inculpaţii Reşit Taner şi Radu Ştefan, pentru a obţine de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia din urmă acte de constrângere constând în ameninţări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienţilor, împiedicarea accesului în spaţiul commercial şi a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor şi sechestrarea bunurilor aparţinând firmei respective. Mai mult, în acelaşi context, la data de 8 septembrie 2015, inculpatul Radu Ştefan, în prezenţa celuilalt inculpat, a exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei respective.

„În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța. Inculpaților Reșit Taner și Radu Ștefan li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 16 septembrie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul DNA.

Referitor la situaţia viceprimarului din Tuzla, Reşit Taner, reţinut de DNA Constanţa pentru şantaj, prefectul Ion Constantin a precizat: „Trebuie să avem răbdare 24 de ore, până când instanță va hotărî sau nu arestarea. În momentul acesta statutul este de reținut”.

De menţionat că Reşit Taner ar fi urmat să preia atribuţiile de primar al comunei Tuzla, având în vedere că mandatul edilului Constantin Micu a încetat prin ordin de prefect. În Condiţiile date, potrivit legii, prefectul are posibilitatea de a convoca ședința de consiliu local la Tuzla pentru a fi desemnat prin votul consilierilor un consilier care să ducă la îndeplinire atribuțiile de primar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218