REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Comunicat al Guvernului, referitor la întâlnirea cu Philip Gordon, asistent al Secretarului de Stat american

Comunicat al Guvernului, referitor la întâlnirea cu Philip Gordon, asistent al Secretarului de Stat american

Replica API 14 august 2012 | 00:00 208

Comunicat de presă al Guvernului:

"Primul-Ministru Victor Ponta l-a primit astăzi, 13 august, la Palatul Victoria, pe Philip Gordon, asistent al Secretarului de Stat american. Oficialul Departamentului de Stat s-a interesat despre evoluţiile politice recente din România şi a exprimat o serie de preocupări faţă de decizia Curţii Constituţionale a României de finalizare a procedurii referendumului. Vizita lui Philip Gordon a fost încadrată în contextul interesului continuu al Statelor Unite pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu România şi pentru o evoluţie democratică, în spiritul valorilor euro-atlantice, a instituţiilor şi a societăţii româneşti.

Premierul Victor Ponta a oferit oficialului american informaţii relevante pentru subiectele ce preocupă partea americană, apreciind că această vizită va contribui la o mai bună informare asupra evoluţiilor şi opţiunilor democratice din România. A fost subliniat interesul Guvernului României pentru ca instituţiile în drept să emită cât mai curând posibil decizii privind rezultatul final al referendumului, astfel încât agenda de priorităţi a României în plan economic şi social să poată avansa mai rapid.

În ceea ce priveşte stadiul de implementare a obiectivelor Parteneriatului Strategic, ambele părţi au reafirmat importanţa menţinerii setului de priorităţi deja convenite.

Premierul Ponta a reafirmat angajamentul clar al Guvernului pentru acest Parteneriat ca pilon de bază al politicii externe a României. În acelaşi cadru, Premierul Ponta a făcut o scurta informare asupra discuţiilor din aceste zile cu delegaţia comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, precum şi asupra obiectivelor Executivului în următoarele luni.

La întâlnire au participat şi Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlătean, şi Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367