REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Comunitatea aromână a premiat sportivii de valoare. Halep, Samara, Fulină şi Hagi n-au putut onora evenimentul

Comunitatea aromână a premiat sportivii de valoare. Halep, Samara, Fulină şi Hagi n-au putut onora evenimentul

Replica API 7 aprilie 2014 | 00:00 151

"Primuveara a Armănjloru", la a opta ediţie

"Primuveara a Armănjloru", la a opta ediţie

Simona Halep a obţinut în ultimul an peste 50 de victorii. În luna mai a anului trecut, constănţeanca se găsea pe locul 64 WTA şi nu câştigase nici un titlu. Acum deţine 7 trofee în vitrină, ocupând locul 5 în clasamentul WTA. În semn de respect şi recunoştinţă pentru realizări, Halep a fost premiată duminică, la Casa de Cultură din Constanţa, de către filiala Constanţa a Comunităţii Aromâne din România, în cadrul deschiderea celei de-a opta ediţii a festivalului "Primuveara a Armănjloru".

Ea a primit o diplomă de onoare şi o medalie pentru că reprezintă cu cinste aromânii. Pentru că antrenamentele pentru următorul meci nu i-au permis să vină la Constanţa, premiul său urmează să ajungă la familia ei. Halep nu este singurul sportiv constănţean aromân medaliat de filiala Constanţa a Comunităţii Aromâne din România. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a primit şi el o medalie şi o diplomă de onoare, urmat de hanbalistul aromân, Marius Stavrositu, care joacă pentru HCM Constanţa. "Este o onoare pentru mine să urc pe scenă după Cristrian Gaţu. Toată lumea mă compară cu el. Este o mare diferenţă între noi, nu numai din punct de vedere al vârstei, este o diferenţă şi de valoare. A fost un idol, nu numai pentru mine. Mă bucur că am urcat pe această scenă", a declarat Marisu Stavrositu.

Şi jucătoarea de tenis de masă, Elisabeta Samara, s-a aflat pe lista medaliaţilor, însă nici ea nu a putut fi prezentă să-şi ridice personal premiul. Rugbystul Nicolae Fulină mai adaugă o medalie în palmaresul său, la eveniment Fulină fiind reprezentat de fiul său, care i-a ridicat premiul. Nici marele fotbalist, Gheorghe Hagi, nu a fost uitat, însă nici el nu a fost prezent.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367