REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayram-ul

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayram-ul

Replica API 10 august 2019 | 00:28 749

Comunitatea musulmană din România celebrează duminică, 11 august 2019, Kurban Bayram -Sărbătoarea Sacrificiului- Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna Zilhigge, ultima lună din calendarul islamic. Specific acestei sărbători este și pelerinajul la locurile sfinte de la Mecca, acesta fiind unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului care are loc în perioada premergătoare Kurban Bayram-ului.

Cu această ocazie, Muftiatul Cultului Musulman a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia își exprimă gândurile bune.

”Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate. Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului. În ceea ce privește pelerinajul la care anual participă milioane de pelerini, acesta „se desfăşoară după un ritual strict și reiterează pelerinajul iniţiatic al Profetului Muhammed (PbuH), la locurile sfinte ale religiei islamice, de la Mecca, Valea Mina, pe Muntele Arafat, Muzdalifa şi Medina, dar şi puterea sacrificiului pentru credinţa în Creator, probată de Profetul Ibrahim. Termenul de Kurban semnifică apropierea de Divinitate, în timp ce din punct de vedere religios înseamnă sacrificarea unui animal conform cerințelor islamice. În istoria omenirii, sacrificarea ritualică în numele Creatorului a existat în toate religiile. În sura El Maide, versetul 27, Allah ne amintește de ofrandele celor doi fii ai lui Adam, în sura El Hac, versetul 34, Allah face referire la obligativitatea sacrificării ritualice, obligativitate ce exista în toate religiile precedente Islamului. Noi, musulmanii, nu trebuie să folosim această sărbătoare pentru a ne trufi, ci, dimpotrivă, pentru a ne smeri în fața Lui Allah. Dacă nu înțelegem profunzimea spirituală a sacrificării, atunci acțiunile întreprinse vor fi doar de a suprima viața acestor animale. Kurbanul (animalul sacrificat) înseamnă apropiere... chemarea la apropiere”, a precizat muftiul Muurat Iusuf.

Respectând tradiţia, Muftiul Muurat Iusuf va oficia Marea Rugăciune Comună(Bayram Namazi)duminică, 11 august 2019, de la ora 06:43, la Geamia Hunkar, din Municipiul Constanţa, iar ulterior va participa la o serie de sacrificii ritualice. De asemenea, muftiul, însoțit de reprezentanţi ai Direcției Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı) și reprezentanți ai unor asociații social-umanitare din Europa, ai Fundației „Hasene” din Koln (Germania) și Semiluna Rosie - KIZILAY din Republica Turcia, va oferi din partea Muftiatului Cultului Musulman din România pachete ce vor conține carne de kurban familiilor nevoiaşe din judeţele Constanţa, Tulcea şi Cǎlǎraşi.

Muftiul Comunității Musulmane din țara noastră urează tuturor musulmanilor din România „BAİRAM FERİCİT!”, „KURBAN BAIRAM QAYIRLI BOLSIN!“, „KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!”, „EID AL-ADHA MUBARAK!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le suga pulile belite johannis
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614