REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Concediile medicale, o problemă pentru navigatori!

Concediile medicale, o problemă pentru navigatori!

Replica API 27 august 2018 | 00:00 892

Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor spun că în ultima perioade au primit numeroase sesizări de la navigatori cu privire la neplata concediilor medicale. Motivele invocate de operatorii de shipping vizează lipsa actelor necesare, drept pentru care Sindicatul Liber al Navigatorilor atrag atenția asupra procedurilor și documentelor care trebuie îndeplinite.

„În caz de accident sau îmbolnăvire la bordul navei, în drum de la și către navă, navigatorii au dreptul, prin contractele de muncă încheiate și în baza convențiilor internaționale obligatorii, la asistență medicală gratuită, concediu de boală plătit și compensații materiale după caz. Pentru a beneficia de concediu medical plătit de armator, trebuiesc obligatoriu certificate medicale eliberate de medic. Numai în baza acestor documente se pot achita cheltuielile medicale și concediile medicale pentru îmbolnăvire/accident. Acestea de regulă acoperă 130 de zile de concediu medical, în caz de îmbolnăvire, iar în caz de accident până când navigatorul devine apt medical sau starea de sănătate nu mai poate fi îmbunătățită. În caz de accident se plătește și o compensație în conformitate cu grila P&I de invaliditate suferită.

Sfatul nostru este ca atunci când survine debarcarea în urma îmbolnăvirii sau a unui accident, în măsura în care se poate să aveți documentul de la navă care atestă motivul debarcării și în țară, să mergeți imediat ce se poate la medicul specialist pentru a vă lua în evidență și a vă elibera certificatul medical, în care se atestă că sunteți inapt de muncă pe mare și neapărat trecută și cauza care a generat starea de inapt medical (accident sau îmbolnăvire la bordul navei respective)”, au transmis sindicaliștii.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sunt un patit. Nu am stiut ca trebuie sa imi iau documentul de la nava. Am crezut ca anunta ei tot. M-am trezit acasa ca eu am cerut debarcarea. M-am zbatut dar nimeni nu m-a putut ajuta. M-a sfatuit cineva sa merg la sindicat si m-au ajutat baietii de acolo, sa le dea Dumnezeu sanatate si d-lui mihalcioiu si colegilor. Urmati sfaturile lor ca e bine.
1
0
In momentul in care ajungi acasa, debarcat medical , agentia de crewing te trimite la o clinica agreata de dumnealor. Inainte sa ajungi tu la clinica respectiva se dau telefoane si se aranjeaza sa nu ti se dea un diagnostic sau ceva care sa poata ajuta la obtinerea concediului medical, iar doctorul care te consulta nici macar nu este de specialitate !!! Asa am patit eu cu cei de la Dhole Manning Agency care m-au indrumat la Policlinica Iowemed cu dedicatie la un anumit doctor , care nu era de specialitate si nu a catadicsit nici macar sa- mi prescrie un tratament...
2
0
mare specialist e dl nicolcioiu ,sa ajuns si asta si stici
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614