REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CONCEDIU CU PERFUZII! Două pizzerii din Eforie şi Jupiter au băgat 7 turişti în spital

CONCEDIU CU PERFUZII! Două pizzerii din Eforie şi Jupiter au băgat 7 turişti în spital

Replica API 29 august 2013 | 00:00 99

Numărul cazurilor de toxiinfecţii alimentare a crescut alarmant pe litoralul Mării Negre. Numai în ultimele două luni, zeci de oameni au ajuns în atenţia medicilor după ce au mâncat preparatele restaurantelor de pe litoral. Înt-o singură zi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au declanşat două anchete epidemiologice. Facem referire la două pizzerii din staţiunile Eforie şi Jupiter, care au băgat şapte turişti în spital!

În sudul litoralului, din 5 persoane care au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară, 3 sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. "La Spitalul din Mangalia o persoană a beneficiat de servicii medicale acordate în regim de spitalizare de o zi, iar la Spitalul de Boli Infecţioase sunt internate trei persoane. Pacienţii, trei adulţi şi un copil de 4 ani, au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, deshidratare gradul II", a declarat, pentru "Replica", dr. Constantin Dina, directorul DSP Constanţa. Cei ajunşi în atenţia medicilor spun că au consumat pizza cu şuncă şi ciuperci, pizza Dracula şi pizza Diavolo.

Pizzeria din Jupiter a fost sancţionată joi, 29 august a.c., cu 800 lei, pentru neefectuarea triajului epidemiologic în cazul angajaţilor. "Angajaţii pizzeriei din Jupiter aveau analizele mediacale la zi, dar angajatorul nu efectuase triajul epidemiologic. Aşteptăm rezultatele de laborator pentru a vedea dacă vor mai fi sancţionaţi şi pentru alte abateri", au ţinut să menţioneze inspectorii DSP.

Cât despre unitatea de alimentaţie publică din Eforie, medicii au avut mai mult de furcă, în sensul că turiştii, trei tineri de 22 de ani, din Oradea, nu aveau bon fiscal şi nu îşi aminteau denumirea pizzeriei. "Persoanele care spun că au consumat pizza la Eforie au fost internate la spital în stare avansată de deshidratare. Vorbim de 14-15 episoade de vărsături în 24 de ore. Pacienţii sunt sub tratament cu perfuzii", spun medicii.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367