REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conceptul RoomXcape prinde contur la Constanţa

Conceptul RoomXcape prinde contur la Constanţa

Replica API 10 mai 2016 | 20:07 944

Dacă te crezi inteligent peste măsură, ai ocazia să o demonstrezi! Conceptul de „escape room” (evadare din cameră – trad.) prinde contur şi în Constanţa, ca alternativă la aproape singurul obicei al tinerilor constănţeni: cluburile şi cafenelele. Jocurile de evadare nu sunt un concept nou în România, însă la Constanţa au apărut de foarte puţin timp.

Conform regulamentului, o echipa formată din minimum două persoane şi maximum cinci, este încuiată într-o camera din care trebuie să reuşească să evadeze în 60 de minute. Şi aici vine partea interesantă – singura modalitate prin care poţi ieşi din camera este să cauţi indicii, să-ţi foloseşti intuiţia, logica şi spiritul de observaţie. Prima cameră de evadare a fost deschisa la Cluj, au urmat Bucureştiul şi Braşovul, unde această formă de distracţie s-a extins destul de bine. La Constanţa, acest concept a apărut în 2015, iar acum s-a extins, datorită unui tânăr pasionat de astfel de jocuri.

„Am jucat acum patru luni aici în Constanța, mi-a plăcut foarte mult și m-am documentat pe internet. Am găsit o firmă care oferă francize pentru room escape și i-am dat bătaie. Eu cred că suntem cei mai mari din Constanța, pentru că avem patru camera cu teme diferite.” a afirmat Ionuț, administratorul firmei. RoomXcape a fost deschis la Constanța pe data de 3 mai, a.c., și s-a bucurat de un succes nebun. „A fost un rezultat neașteptat, a venit foarte multă lume în prima zi.

Pe viitor mă gândesc să schimb toate tematicile pentru ca constănțenii să nu se plictisească.” a mai adăugat Ionuț. Jocurile reale din camerele misterelor au ca scop provocarea inteligenței, intuiției și spiritului de observație. Acestea te vor stimula să lucrezi în echipă pentru a descoperi toate secretele. Programul RoomXcape este zilnic, de la 11:00 la 23:00, iar cei interesați pot intra pe pagina de Facebook RoomXcape Constanța pentru a vedea cum arată camerele terorii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O experienta unica in constanta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614