REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Concert caritabil. Banii vor fi investiţi într-o sală de muzică pentru copiii cu dizabilităţi

Concert caritabil. Banii vor fi investiţi într-o sală de muzică pentru copiii cu dizabilităţi

Replica API 2 noiembrie 2017 | 00:00 412

Campania Music for Autism invită constănțenii la concertul caritabil susținut de trupa Provincialii, vineri 10 noiembrie a.c., ora 21.30 în Club Phoenix Constanța.

Înființată ca rod al frumoasei prietenii dintre Ionuț Ungureanu (solistul trupei) și Eugen Radu(pianistul), trupa și-a propus încă de la început să facă muzică la un nivel cât mai înalt, neținând cont neapărat de tendințele modei din showbiz-ul autohton.

Repertoriul variază între pop rock-ul autentic, în care se reflectă bine natura romantică a componenților trupei, și etno pop rock, o direcție abordată cu tot mai multă dedicare în ultima perioadă, de când trupa s-a extins, ajungând la o componență stabilă de 11 membri, la care se adaugă colaboratori ce intervin în anumite concerte și la înregistrările de studio.

Formula actuală cuprinde structura clasică de band pop rock, la care se adaugă suflători,un violinist de top –Sandu Rotaru, fost prim solist la Orchestra de Cameră din Chișinău, și doi soliști. Aranjamentele orchestrale premise de noua formulă, dar și atașamentul real al membrilor trupei față de tradiție, au încurajat Provincialii să construiască un repertoriu bazat pe bucăți muzicale din folclorul românesc și internațional, pe care le reinterpretează în stil propriu, aducând-le în actualitate, fără a le pierde însă esența.

Music for Autism, un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copii cu autism si alte dizabilitati, care s-a bucurat încă de la început de succes devenind astfel proiectul umanitar pe poziție fruntașă cu reușite nenumărate.

Fondurile strânse timp de patru ani au ajutat la realizarea unui mini-laborator de cofetărie-patiserie pentru integrarea socio-profesională a tinerilor cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Albatros” Constanţa, la realizarea unei sali de stimulare senzoriala in Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” Constanta şi la susţinerea unor terapii prin hipoterapie Asociaţia de Terapii Suportive Hipoterapia.

Scopul viitor al Campaniei " Music for Autism" este de a realiza o sală de muzică pentru copiii cu dizabilităţi din centrele școlare pentru Educaţie Incluzivă din Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
frumos gest, pe cand si parlamentarii ciumei rosii isi vor indrepta atentia si asupra a ceea ce trebuie si ptr care au primit voturi?, ori ei sunt interesati sa duca tara de rapa, sa puna stapanire pe tot ce misca, nu renunta la absolut nimic. toata lumea lupta sa-l salveze pe penalul draknea de puscarie, in frunte cu toader, care mizeaza pe tertipuri numai de el stiute, incearca cu pieleanu sa minta in continuare de sustinere neconditionata, dar se inseala, semnalul a fost dat, SIBIUL SI DEVA, urmeaza toata tara, proteste de amploare, nu veti scapa mascaricilor, prefewram sa murim dar nu acc
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614