REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Concerte, spectacole de echitaţie şi focuri de artificii la Ziua Mangaliei

Concerte, spectacole de echitaţie şi focuri de artificii la Ziua Mangaliei

Replica API 10 septembrie 2013 | 00:00 332

Evenimente de dimineaţa până la miezul nopţii

Evenimente de dimineaţa până la miezul nopţii

Câteva mii de spectatori, turişti şi localnici, au participat duminică, 8 septembrie, la manifestările dedicate Zilei Mangaliei. Pe tot parcursul zilei, au avut loc o serie de activităţi artistice, care s-au încheiat cu un spectaculos foc de artificii. La eveniment a fost prezent şi edilul Mangaliei, Cristian Radu, alături de reprezentanţi ai Consiliului Local şi altor instituţii publice din oraş. Ecilul le-a urat tuturor celor care au sărbătorit ziua onomastică "La mulţi ani", precizând că "este prima dată când Ziua oraşului Mangalia se sărbătoreşte pe 8 septembrie".

"Fiind vorba de o importantă sărbătoare creştină, am decis împreună cu Protoieria Mangalia ca această dată să se asocieze şi cu Ziua oraşului. Toate manifestările prilejuite de acest eveniment au fost finanţate din sponsorizări, întrucât Primăria nu stă foarte bine financiar, dar pentru anul viitor, sunt optimist că lucrurile vor evolua în bine. Sărbătorirea Zilei oraşului este un eveniment important, la care noi, cei din Mangalia, ţinem foarte mult şi am considerat firesc să promovăm cu acest prilej Herghelia Mangalia", a adăugat Cristian Radu. De altfel, cel mai apreciat moment de către cei prezenţi pe străzile oraşului a fost cel reprezentat de parada trăsurilor trase de cai, precum şi de spectacolul de echitaţie susţinut de reprezentanţii Hergheliei Mangalia şi frumoasele cabaline pursânge arab. Astfel, începând cu ora 16.00, pe Aleea Stelelor de Mare a falezei Mangalia, turiştii şi localnicii prezenţi la eveniment, au avut ocazia să se plimbe cu trăsurile Hergheliei trase de semigreii româneşti. Într-o trăsură de maraton s-a aflat şi directorul Hergheliei Mangalia, Istvan Antal, îmbrăcat în jocheu, care a strunit un exempar pursânge arab. De pe faleza oraşului, trăsurile au mers, în paradă, pe străzile municipiului, până la punctul de întâlnire cu jocheii călare pe cai, respectiv de la intrarea în oraş dinspre Constanţa. Ulterior, caii pursânge arab aflaţi în fruntea paradei formată din trăsuri au parcurs traseul Şos. Constanţei - Centrul oraşului - Str. Ştefan cel Mare - Portul Turistic. Pe plaja "Laguna" din Mangalia exemplarele Hergheliei au oferit publicului un spectacol de echitaţie desăvârşit. În cadrul aceleiaşi manifestări, pe platoul din faţa Casei de Cultură, s-au desfăşurat o serie de spectacole artistice pentru copii. Bucuria celor mici a fost cu atât mai mare cu cât ei l-au întâlnit şi pe actorul Marian Rîlea, prezent la eveniment alături de trupa "Abracadabra". De la ora 20.00, mii de localnici şi turişti au asistat în Portul Turistic la concertul susţinut pe scena plutitoare de artişti precum Simona Nae, Alb/Negru, Hi-Q şi Mihai Mărgineanu. Muzica bună a răsunat în Portul Turistic până în jurul orei 23.00, când miile de spectatori au admirat spectacolul de artificii.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218