REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Concurența pe piața carburanților este acerbă, iar prețurile sunt sub media UE

Concurența pe piața carburanților este acerbă, iar prețurile sunt sub media UE

Replica API 27 mai 2017 | 00:00 432

Șeful Rompetrol Downstream îl contrazice pe Chirițoiu:

Șeful Rompetrol Downstream îl contrazice pe Chirițoiu:

Vlad Rusnac

Concurența pe piața carburanților din România este acerbă, iar prețurile sunt sub media Uniunii Europene, a declarat, vineri, Vlad Rusnac, directorul general al Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului KMGI, noua denumire a Grupului Rompetrol.

"După părerea mea, pe piața din România avem o concurență acerbă, chiar este mare. Acum concurăm mai ales pe zona calității și pe zona serviciilor și produselor oferite în cadrul stațiilor", a spus oficialul Rompetrol, în cadrul unor declarații de presă.

Aceasta deși Consiliul Concurenței a arătat că piața carburanților are o structură de tip oligopol, fiind concentrată în portofoliul unui număr restrâns de companii.

În ceea ce privește prețul carburanților fără taxe, care este mai mare decât media europeană, potrivit statisticilor publicate de Comisia Europeană, Rusnac a arătat că, de fapt, prețul în România este mai mic decât medie, însă neconcordanța derivă din metodele diferite de raportare.

"După părerea noastră, suntem sub media europeană la prețul la carburanți fără taxe. Este vorba de metoda de calcul. Unele companii din unele țări includ anumite taxe adiționale, noi nu le includem. Sunt diferite metode de calcul", a argumentat șeful Rompetrol Downstream.

Rusnac a mai precizat că Rompetrol nu a avut până acum niciun contact cu Consiliul Concurenței pe această temă, după ce Consiliul a anunțat, la începutul acestui an, că a demarat o investigație sectorială pe piața carburanților, pentru a analiza de ce prețurile în România sunt mai mari decât media din Uniunea Europeană.

"Vedem că, de peste un an, de unde noi de obicei eram sub media pe UE, acum suntem peste media UE și vrem să înțelegem ce s-a întâmplat, dacă este o problemă de legislație și dacă putem să o corectăm. Am discutat cu companiile. Raportul nu este încă finalizat, iar când o să-l avem gata în forma lui preliminară o să vi-l prezentăm", a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, în urmă cu o săptămână.

Datele publicate săptămânal de Comisia Europeană arată că prețul fără taxe al carburanților comercializați în România continuă să fie mai mare decât media europeană, în timp ce taxele aplicate de stat sunt printre cele mai mici din spațiul comunitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pretul este sub nivelul UE cu siguranta... pe dracu. E mai ieftin la vecinii Unguri. Trecand peste acest aspect, prieteni, salariile si serviciile costa mult sub media UE deci profitul este peste media UE deci ce incercati sa ne vindeti? ca sa nu mai spunem ca produsele sunt sub nivelul calitativ UE si a poate confirm orice sofer alimenteaza si din alte tari. La gara prieteni, plangeti la alta masa.
0
0
Ce sa vezi,nivelul de trai si deci puterea de cumparare a romanilor este la cel mai jos nivel posibil din Europa. Cu asa salarii,romanii sunt europeni doar formal,ei traind ca in Congo sau chiar mai prost. Marile companii sa nu se mai tot cace pe ele,au castiguri mari de pe urma amaratilor,altfel nici nu mai veneau pe acilea.Cu resurse proprii,romanii cumpara de parca nu ar avea strop de petrol si gaze. Suntem vanduti mafiilor care se mai si plang....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614