REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONCURS cu DEDICAȚIE, la OCPI Constanța?! O profesoară de la ȘAGUNA a sesizat DNA!

CONCURS cu DEDICAȚIE, la OCPI Constanța?! O profesoară de la ȘAGUNA a sesizat DNA!

Replica API 13 mai 2021 | 23:16 12818

Scandal la OCPI Constanța! Instituția a scos la concurs postul de Consilier II, Serviciul Financiar-Contabilitate și ar fi trebuit să aibă loc luna aceasta, însă a fost anulat. O candidată, Lucica Sintea, a sesizat conducerea, dar și DNA, cu privirile la faptul că subiectele ar fi ajuns, deja, la un contracandidat care s-ar fi lăudat, în anumite cercuri, că postul îi este dedicat.

Mai mult, Lucica Sintea, cadru didactic universitar la Andrei Șaguna, acuză faptul că a sa contracandidată, care este angajată în cadrul OCPI, ar fi primit deja subiectele. ”S-a anulat concursul pentru ocuparea postului de Consilier II, Serviciul Financiar-Contabilitate, în urma sesizărilor mele, în calitate de candidat. Toate examenele sunt de formă, cel care câștiga știe dinainte subiectele sau le scrie ulterior după examen, iar pe cei care au lucrări excepționale îi depunctează fără nici o problema, doar bătaie de joc”, ne-a declarat Lucica Sintea.

Instituția anunță că examenul a fost anulat

Că examenul a fost anulat, în urma unei sesizări cu privire la nelegalitatea desfășurării acestuia, o atestă și anunțul postat de OCPI Constanța, pe site. Instituția anunță că a fost anulat concursul, în baza Legii 286/2011, art. 37,38,39.

Art 37 prevede că ”În cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte postul pentru care se organizează concursul este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată”.

Lucica Sintea, cadru didactic universitar la Șaguna, a anunțat că a sesizat și DNA Constanța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-i de mirare ce spune Mita biciclista .......
0
0
Acelasi model si la CNE Cernavoda. Acolo sint cartile facute pentru cei care vin ca si contractori sa lucreze pentru ei.
3
2
Nu cred asa ceva. Credeam ca acolo totul este transparent, nu e asa?
14
4
dar umflata asta canta la nunti pe la sate...!?!
12
12
examenele sunt de forma, subiectele sunt date ...cu dedicatie !
24
3
Dar cine i a dat subiectele???
20
2
aceasi moda si la ANR si capitani.
25
3
Fiecare sef sau directoras numit politic isi face clica..pentru bunastarea institutiei, normal..Arsvom este un exemplu tipic..si se mai si lauda ca vor iesi la pensie din functii..vai de noi
32
2
Nu asa se ocupa toate posturile vacante la stat.De ce nu ma mir, inca un fapt deja confirmat.Veniti sa lucrati in mediul privat sa vedeti "ce bine este"......
34
5
bravo doamna lucica! nu am niciun dubiu ca nu s-a intamplat asa, deja am obosit de la atata nepasare si incompetenta, mwie javrelor din sistemul public care nu respecta legea!
50
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218