REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Concurs de eseuri organizat de DGA pentru studenții Universității „Ovidius” Constanța

Concurs de eseuri organizat de DGA pentru studenții Universității „Ovidius” Constanța

Replica API 10 decembrie 2018 | 00:50 368

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită anual la data de 9 decembrie, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) prin Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, în parteneriat cu Universitatea „OVIDIUS” din Constanța, Facultatea de Drept și Științe Administrative, a organizat a treia ediţie a sesiunii de comunicări ştiinţifice - „Etica şi integritatea în societatea românească” - un concurs de eseuri la care s-au înscris 44 de studenți.

Activitatea și-a propus să dezvolte şi să exerseze competenţele de gândire critică şi de comunicare raţională în spaţiul public, precum şi să dezvolte atitudinile social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială, precum și responsabilizarea mediului academic constănţean, în sensul încurajării luării de atitudine și sesizării autorităților în domeniu, ori de câte se ia la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

Sesiunea de comunicări a debutat cu prezentarea instituțiilor partenere, a membrilor juriului, precum şi marcarea Zilei Internaționale Anticorupție. Apoi, cele mai bune zece eseuri selectate au fost susţinute în faţa unui juriu compus din cadre didactice universitare, lucrători S.J.A. Constanţa şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cele mai bune cinci lucrări fiind premiate. Toți cei 44 de studenți participanți cu eseuri au primit diplome de participare, eseurile castigătoare urmând a fi publicate în Buletinul Informativ al D.G.A.

Printre invitați s-au aflat procurorul general Gigi Valentin Ștefan și procurorul Vasile Draghici, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa și profesorul universitar Alecu Alexandrescu (fost procuror).

Ca principal canal de comunicare cu publicul, D.G.A. pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie – linia gratuită Call Center Anticorupţie 0800.806.806.

Cetăţenii judeţului Constanţa pot sesiza astfel de fapte și prin e-mail la adresa: constanta.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene, situat pe Aleea Zmeurei nr. 3, telefon/fax 0241647495.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie ovidius cu toti jegosi de la conducere.
0
1
mai tundeti iarba ca este univ din boscheti RUSINE !
1
0
Sa para eseuri dar in realitate sunt denunturi!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218