REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Concurs Național de Interpretare Vocală „Stela Maris”, la Constanța. OMAGIU pentru foști profesori de la Colegiul de Arte „Regina Maria”

Concurs Național de Interpretare Vocală „Stela Maris”, la Constanța. OMAGIU pentru foști profesori de la Colegiul de Arte „Regina Maria”

Replica API 16 iunie 2019 | 16:31 597

Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” este principalul izvor de educație artistică al Constanței. În cei 60 de ani de învățământ vocațional, aici s-au format generații de artiști, cei mai mulți absolvenți ai acestei instituții urmând cu succes studiile universitare atât în țară, cât și pe plan local, la Universitatea ”Ovidius” Constanța, Facultatea de Arte. Astfel, foști elevi au revenit în liceu, de data aceasta în calitate de profesori. Purtând un respect deosebit celor care le-au îndrumat pașii pe drumul artistic, profesorii catedrei de Artă vocală au inițiat cu sprijinul direcțiunii colegiului, director Carmen Chilea și director adjunct Sorina Eftimi, în colaborare cu Asociația ”Nihil Sine Arte”, Concursul Național de Interpretare vocală ”Stela Maris”, destinat elevilor, dar și studenților, anul acesta aflându-se la cea de a doua ediție.

Trei dintre profesorii care au pus bazele secției de canto clasic în fostul Liceu de Artă, actualmente Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” sunt omagiați, concursul oferind și premii de excelență elevilor și studenților în memoria lor: soprana Aida Abagief artist liric de talie internațională, care a împlinit o vârstă venerabilă chiar în prima zi a concursului, regretatul pianist, profesor, om de o deosebită calitate morală și artistică Daniel Sărăcescu, fost director al Liceului de Arta în anii `90. O altă personalitate căreia i se va purta peste timp un deosebit respect pentru activitatea solistică și munca depusă alături de elevi este și mezzosoprana Margareta Andriescu.

La concurs, ce s-a desfăşurat pe 14 şi 15 iunie a.c., s-au înscris elevi și studenți din mai multe instituții de învățămant cu profil artistic și nu numai ( Constanța, București, Slobozia, Craiova, Piatra Neamț, Tg. Mureș), aceștia urmând să prezinte repertoriul ales de ei, coform regulamentului de participare. „Festinul vocal” se va desfășura in sala ”Sergiu Celibidache” a CNA ”Regina Maria”, sală proiectată și construită special pentru concerte și recitaluri de tip vocal- simfonice, cu o deosebită acustică, fiind cea mai potrivită locație pentru acest tip de concurs, totodată mândria si punctul forte al Colegiul Național de Arte ”Regina Maria”. Juriul este format din Conf. Univ. Dr. UNMB Claudia Codreanu ( mezzosoprana), Conf. Univ. Dr Nicoleta Ardelean UOC Facultatea de Arte ( soprana) Lucia Mihalache profesor colaborator al CNA ”Regina Maria” si solist liric ( mezzosoprana) al TNOB ”Oleg Danovski”, Laura Eftimie profesor colaborator al CNA ” Regina Maria” si solist liric ( bariton) al TNOB ”Oleg Danovski” și Roxana Băluță organizator, mentor și profesor de canto al CNA ” Regina Maria” ( soprana). In sală este permis accesul publicului care îndrăgește arta cântului, aplauzele fiind permise numai după evoluția fiecărui concurent. Prima zi de concurs a fost 14 Iunie, dedicată elevilor, iar 15 Iunie a fost concursul studenților.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tare de tot ...
5
1
Scoala vietii
6
1
Felicitari! O scoala foarte buna!!!
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614