REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Concursul Internaţional de Literatură „Cuvinte”, premierea la Constanţa

Concursul Internaţional de Literatură „Cuvinte”, premierea la Constanţa

Replica API 26 noiembrie 2016 | 00:00 321

Etapa Județeană a Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte” va avea premiera participanților la Constanța, pe 26 noiembrie, de la ora 14:00, în cadrul Universității „Tomis”. Numele câștigătorilor premiilor principale se vor afișa pe 15 decembrie, gala internațională fiind programată în ianuarie.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: poezie și proză scurtă. Tema impusă de către organizatori a fost iubirea sub toate formele cunoscute și necunoscute. Mai multe instituții s-au aflat în parteneriat pentru a organiza această competiție pentru scriitorii afiliați sau neafiliați vreunei asociații specializate, iar printre acestea se numără: Revista „Cuvinte...”, Editura „Aegyssus”, Fundația „Gaudeamus”, Universitatea „Tomis”, „Liceul Gaudeamus Constanța”, Centrul de Activități „Primii Pași”, ONG-ul „Arteon Studio”. Scopul evenimentului este căutarea artiștilor care merită să fie promovați, dar și premiați pe măsura coeficientului lor de inteligență emoțională.

Competențele emoționale sunt mai importante decât abilitățile intelectuale, după cum precizează organizatorii. Peste 1.000 de persoane au trimis creații pentru a participa la concurs. La etapa județeană, vor fi premiați câștigătorii titlurilor adiționale: premiul pentru cel mai bun redactor, premul pentru Întreaga Carieră, iar la faza internațională din decembrie, premiul special „Cuvinte...” Poezie, premiul special „Cuvinte...” Proză scurtă, Premiul I, II și III, dar și Mențiune. Toți participanții vor primi diplome de participare, iar creațiile vor apărea într-o Antologie Literară în format electronic, cu ajutorul partenerilor.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367