REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Concursul judeţean de matematică RURAL MATH, la cea de-a XV-a ediţie

Concursul judeţean de matematică RURAL MATH, la cea de-a XV-a ediţie

Replica API 22 mai 2017 | 02:12 622

Stimulare

Stimulare

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a organizat, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tuzla şi Primăria comunei Tuzla, sâmbătă, 20 mai, cea de-a XV-a ediţie a Concursului judeţean de matematică „Rural Math”, desfăşurat în cadrul Proiectului Judeţean Concurs de Matematică „RURAL MATH”, nr. 3609/06.

Obiectivele principale ale concursului constau în depistarea şi stimularea elevilor capabili de performanţă din mediul rural, promovarea spiritului de competiţie, întărirea culturii profesionale a cadrelor didactice de specialitate. Participarea la acest concurs reprezintă o oportunitate pentru elevi de a-şi cunoaşte judeţul din perspectiva istoriei, geografiei, culturii si civilizaţiei. La această competiţie au participat 240 elevi din ciclul gimnazial, riguros selectaţi în urma concursului organizat la nivelul fiecărui sector metodic, în cele 56 unităţi de învăţământ din mediul rural, din judeţul Constanţa.

Elevii au fost însoţiţi, asistaţi şi evaluaţi de 50 de cadre didactice de specialitate. Proba scrisă s-a desfăşurat în intervalul orar 10:00-12:00, iar festivitatea de premiere a avut loc începând cu ora 15:00. Premiile şi diplomele au fost înmânate elevilor de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, inspector şcolar general Bucovală Zoia Gabriela, inspector şcolar general adjunct Codreanu Alina Diana, inspector şcolar pentru matematică Bălănescu Daniela, alături de directorul adjunct al şcolii, profesor Fulea Mihaela şi viceprimarul comunei Tuzla, Banu Constantin.

Au fost acordate 9 premii I, 13 premii II, 18 premii III şi 45 de menţiuni, Primăria şi Consiliul Local Tuzla oferind premii în bani celor mai merituoşi elevi. Prin bunăvoinţa companiei Regional Air Services, toţi elevii participanţi au avut ocazia să viziteze Aerodromul Tuzla, primind pentru efortul lor pachete cu dulciuri. „Am fost onoraţi şi mândri să găzduim un concurs de asemenea anvergură. Concursul Rural Math este o provocare în primul rând pentru elevi, căci ei au ocazia de a-şi etala cunoştinţele acumulate şi de a face noi descoperiri. Împreună am demonstrat că matematica rămâne la modă, în toate timpurile şi locurile.”, a zis responsabilul celei de a XV-a ediţii a concursului din partea Şcolii Gimnaziale Nr.1 Tuzla, profesor Comşa Luminiţa.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tebuie sa aflam unde se mai face scoala si sa luam masuri de combatere
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614