REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Concursul pentru şefia Inspectoratului în Construcţii, amânat de reorganizările din sistem

Concursul pentru şefia Inspectoratului în Construcţii, amânat de reorganizările din sistem

Replica API 10 august 2011 | 00:00 109

Pantea, interimar până la toamnă!?

Pantea, interimar până la toamnă!?

De când la a plecat Christian Gigi Chiru de la şefia Inspectoratului Judeţean în Constucţii (IJC), reprezentanţii de la Bucureşti trimit tot felul de delegaţi pentru a manageria activitatea de la Constanţa. Motivul pentru care nu s-a hotărât încă un inspector şef permanent, prin concurs, se datorează faptului că instiuţia se pregăteşte de reorganizare.

Odată cu plecare lui Gigi Chiru, Inspectoratul Judeţean în Construcţii a devenit, practic, o fortăreaţă. După ce, primul delegat la şefia IJC, Romeo Gavrilă, şi-a încetat scurta activitate, în locul lui a venit Camil Pantea, care până în prezent a refuzat să facă orice fel de declaraţii referitoare la acţiunile întreprinse de angajaţii Inspectoratului. Motivul? "Instituţia nu este independentă, iar informaţiile privind activitatea desfăşurată la Constanţa se pot obţine exclusiv de la Bucureşti", ne-a informat acesta. "Eu sunt în funcţie abia de două săptămâni şi prea multe relaţii nu pot să vă dau. Directorii de la inspectoratele judeţene, în urma unui ordin intern, nu au căderea să facă declaraţii de presă. Avem un birou în Capitală care se ocupă special de toate aceste aspecte pentru că toate situaţiile de la Constanţa sunt raportate la Bucureşti", a spus directorul interimar. "Am venit la Constanţa, de la Bucureşti, pentru o perioadă nedeterminată, ca să îndeplinesc această funcţie până se va organiza un concurs pentru alegerea inspectorului şef", a mai spus Camil Pantea. Şi, pentru că tot a adus vorba de postul pe care în prezent îl ocupă, probabil mulţi se întreabă când se va organiza şi concursul pentru şefia IJC. Se pare că nu foarte curând, pentru că instituţia de la Constanţa se va afla într-o perioadă de reorganizare. Ce implică mai exact acest lucru? Momentan nu se ştie, şi nici secretarul Inspectoratului General în Construcţii, Marian Bucur, nu ne-a putut lămuri: "Nu doar Constanţa se va afla într-un proces de reorganizare, ci toate inspectoratele", a spus acesta. Abia la toamnă vom afla, cu exactitate, rezultatele privind reorganizarea instituţiei, atunci când, probabil, se va organiza şi concursul pentru şefia IJC Constanţa - asta dacă instituţia va mai exista. Întrebat dacă intenţionează să se prezinte la concursul pentru şefia Inspectoratului, interimarul Camil Pantea a răspuns:"La Bucureşti am o funcţie bine precizată şi nu am căderea să vă spun dacă particip sau nu la concurs".

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367