REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CONDAMNARE în dosarul STUDENTULUI care VINDEA DROGURI POLIŢIŞTILOR

CONDAMNARE în dosarul STUDENTULUI care VINDEA DROGURI POLIŢIŞTILOR

Replica API 19 decembrie 2020 | 17:54 2679

Sute de studenți din toată țara și nu numai vin să se distreze vara la festivalurile organizate în Constanța. Este și cazul lui Marian S., student în anul 3 la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Româno-Americane din București, care s-a gândit că pe lângă distracție poate să facă și un ban cinstit, prin comercializarea de cannabis. Ghinionul lui a fost că eventualii cumpărători au fost polițiști sub acoperire care l-au reținut imediat.

Marian S. i-a abordat pe ofițerii antidrog (îmbrăcați civil), oferindu-le spre vânzare cannabis la 50 de lei gramul. În momentul în care inculpatul a scos din zona lenjeriei intime o punguță din material plastic, în care se afla substanță vegetală sub formă de muguri, oamenii legii au trecut la legitimarea și percheziționarea acestuia, context în care Marian S. a declarat că substanța găsită la el reprezintă cannabis, drog pe care îl primise gratuit, pentru consum personal, de la un anume Alexandru din cartierul bucureștean Rahova.

Ce a spus instanța

Instanța a considerat că, intenția directă prin scop a inculpatului de deținere pentru consum propriu, conform dispozițiilor care încriminează infracțiunile de trafic de droguri de risc, reiese din analiza următoarelor elemente: circumstanțele reale de săvârșire a faptei, precum și a faptului că, infracțiunea de trafic de droguri de risc, pentru consum propriu, reprezintă o activitate prin care se facilitează activitate ilegală de deținere a unor astfel de substanțe psihoactive, ori o astfel de faptă prezintă un grad de pericol social ridicat, raportat la faptul că un astfel de pericol este de natură să înlesnească unor persoane încălcarea dreptului la sănătate al unor alte persoane – consumatoare de substanțe psihoactive.

Instanța a decis condamnarea lui Marian S. la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai gigeilor, care sunteti gigei, jumate de lume a legalizat iarba intr-o forma sau alta, voi inca o frecati cu vrajeli. trageti pe nas putina reveneala.
0
0
un anume nu stiu bombardier cu e46coupe negru ct 08 pap vinde drog d asta
5
0
L-a condamnat ca nu le-a facut reducere la militieni.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218