REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!

CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!

Replica API 17 ianuarie 2022 | 15:24 2086

Din cauza unui presupus furt, Petrea Dănuţ şi Luca Adrian au sechestrat, bătut şi abandonat un bărbat. Totul s-a petrecut în apropierea spitalului din Cernavodă, bărbatul fiind găsit mort de către portarul unităţii sanitare. Petrea Dănuţ a fost condamnat la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru omor şi lipsire de libertate iar Luca Adrian la 11 ani şi 4 luni pentru complicitate la omor şi lipsire de libertate în urma sentinței din 3 iunie a Tribunalului Constanța. Sentința celor doi a rămas definitivă după ce Curtea de Apel Constanța a respins apelul ca nefondat, în data de 12 ianuarie 2022.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, în după-amiaza zilei 05 septembrie 2019, în prezenţa celui de-al doilea inculpat, Petrea Dănuţ a lovit-o şi constrâns-o pe victima L.E.M., în vârstă de 61 de ani, portar şi paznic la un garaj de tiruri din municipiul Medgidia, să intre în portbagajul unui autoturism, cu care au transportat-o ulterior în pădurea de la marginea localităţii. Acolo, primul inculpat a agresat-o extrem de violent pe victimă, lovind-o de peste 20 de ori cu pumnii, picioarele şi un băţ de lemn peste tot corpul, mai puţin în zona capului, astfel încât i-a provocat grave leziuni, inclusiv două fracturi ale femurului şi tibiei piciorului stâng şi mai multe fracturi costale. Deşi prezent la agresiune, cel de-al doilea inculpat nu a încercat să oprească agresiunea sau să o salveze în alt mod pe victima lipsită de libertate, ci a asistat pasiv la acţiunile ilicite ale coinculpatului. În continuare, speriaţi de consecinţele actelor agresive, inculpaţii au transportat-o cu o dubiţă pe victimă şi au abandonat-o pe o stradă din oraşul Cernavodă, în apropierea spitalului, fără a o aduce însă direct în urgenţa unităţii medicale, de teama declarată de a nu fi recunoscuţi şi eventual opriţi de poliţişti. La scurt timp de la abandonarea pe trotuar victima a fost găsită decedată de un medic de gardă alertat de portarul spitalului, iar la autopsie s-a stabilit că decedase prin şoc traumatic şi hemoragic, în cadrul unui politraumatism. Din relatarea celor doi a reieşit că primul inculpat a răpit-o şi a agresat-o pe victimă pentru că o bănuia că ar fi implicată în sustragerea a două baterii-acumulator de la autotrenul său parcat în curtea garajului păzit de victimă, aşa încât a dorit să îi aplice o corecţie şi să o determine să recunoască furtul acumulatorilor.

Instanța a respins apelul

Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au constatat că pedeapsa aplicată la prima instanță este judicios stabilită, astfel încât să se asigure scopul de prevenție și reeducare, formarea unei atitudini corecte față de ordinea de drept, față de regulile de conviețuire socială, motivele invocate de apelantul inculpat neindicând elemente care ar justifica o reformare a sentinței apelate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369