REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Condamnări în DOSARUL MITEI de la Academia Navală Mircea cel Bătrân

Condamnări în DOSARUL MITEI de la Academia Navală Mircea cel Bătrân

Replica API 7 iulie 2018 | 00:00 670

Magistrații primei instanțe, fiind vorba de Tribunalul Constanța, s-au pronunțat, la data de 6 iulie, în dosarul mitei de la Academia Navală Mircea cel Bătrân. Astfel Iulian Antonescu, fost cadru didactic, a primit 2 ani și 11 luni cu executare, Camelia Ciobanu, fost cadru didactic, 3 ani cu suspendare, Andrei Tudor Cantoriu, student, a primit 2 ani cu suspendare, iar Daniel Gheoghiță Alexa: 2 ani și 8 luni cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut că, în perioada august - septembrie 2016, inculpații Iulian Antonescu și Camelia Ciobanu, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța (A.N.M.B.), au primit de la mai mulți studenți (printre care și inculpații Alexa Daniel Gheorghiță și Cantoriu Andrei Tudor), direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 lei și 200 euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 lei și 600 euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 lei, 300 euro și 50 de dolari - Ciobanu Camelia.

Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenților respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susținute în perioada respectivă. În același context, inculpatul Iulian Antonescu a pretins și primit de la un alt student (martor în cauză) suma de 600 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg - cadru didactic în cadrul A.N.M.B., astfel încât studentul să primească o notă de promovare la un examen restant.

Anterior, procurorii militari au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu mai mulţi inculpați, printre care şi: Acsinciuc Radu Emanuel, Stanciu Lucian Stoica, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, Irimia Vasile, Ion Ana și Ghirase Alexandru Georgian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită și complicitate la dare de mită.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/dosarul-mitei-de-la-academia-navala-cadru-didactic-in-lacrimi-la-instanta-353990/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mi se rupe pixul fraierii mei atata timp cat o am spate pe kurvesi si limbistul wermorel.Am dat tunuru de miloane de euroi si am stat la bulau cat a vrut maciuca mea sa stau adica cateva luni.Daca ciorditi dragi fraeeeri romanasi o gaina luati vre o 3 coti.asta este mafia condusa de cele doua panarame enuntate mai sus.
1
1
Mita, sau abuz in serviciu cu paguba sub 1900 lei?
0
1
Daca Antonescu face puscarie ceilalti romani trebuie sa fie executati
0
0
MOARTE JUSTITIEI NENOROCITE DE LA NOI!!! TOATE JIGODIILE DE POLITICIENI CU MAZARE IN FRUNTE FURA SUTE DE MILIOANE DE EURO SI IAU CU EXECUTARE SI IN SPETA DIN CAUZA SE DA CU EXECUTARI PT CATIVA FIRFIREI????? MOARTE COPIILOR JUDECATORILOR DIN ROMANIA!!! MOARTE SI VAMNESILOR CARE LASA SA INTRE DROGURI IN TARA!!!
3
3
Nesatulule...ai uitat de Liceul din Medgidia, 1978..18 corijenti. Animalule.
1
0
nici 10% dinstudentii de la unitatea cu pricina nu ar trebui sa treaca de licenta ... nu ca in alta parte ar fi mai multa calitate...
6
0
Ba esti nebun, Antonescu cu executare
2
1
cred ca a venit momentul sa nu mai faca prostii ca au salarii destul de mari pt putina stiinta din capetele lor. stop coruptiei si nesimtirii
5
3
Ptr Cocos care a furat milioane de euro i sa dat doar 2 ani de puscarie...Asta este ...MAFIA CONDUSA DE PARASUTA KOVESI SI FASCISTUL IOHANNIS .
7
4
dupa ce ca sunt prosti si nu invata mai sunt si ticalosi
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218