REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Condamnări în dosarul "Şpagă pentru tonetele" de la Eforie: inspectorul comercial Pavalachi a primit 2 ani şi 6 luni

Condamnări în dosarul "Şpagă pentru tonetele" de la Eforie: inspectorul comercial Pavalachi a primit 2 ani şi 6 luni

Replica API 18 martie 2014 | 00:00 265

Au început să curgă condamnările în dosarul "Şpagă pentru tonete" de la Eforie, în care este implicat şi Marius Pavalachi, inspector comercial şi şef serviciu control din cadrul Primăriei Eforie. La data de 18 martie a.c., Tribunalul Constanţa a decis ca Pavalachi să primească 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 1 an.

Bogdan Dan (administrator SC Eforie Estival SRL) a primit 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită şi pedeapsa complementară pe o durată de 1 an, pe când Victor Ceoromela s-a ales cu 1 an şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă plus pedeapsa complementară. Cu aceeaşi pedeapsă s-au ales şi Iulian Ionuţ Smoc dar şi Constantin Custură şi Cornel Vaşadi. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Reamintim că un inspector al Primăriei Eforie, un administrator al unei societăţi care gestiona parcările şi tarabele din oraş, un ospătar şi şeful unui local, un agent parcare şi un fin al primarului au fost trimişi, la finele lunii octombrie 2012, în judecată. Cei 6 inculpaţi sunt acuzaţi de luare de mită, complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă, după ce, în luna iulie 2012, au fost prinşi în flagrant negociind şi primind anumite sume de bani (de ordinul miilor de euro) pentru închirierea tarabelor din Eforie pe perioada sezonului estival. Afacerea pusă la cale de Marius Pavalachi, inspector în cadrul primăriei, Bogdan Dan (administrator SC Eforie Estival SRL), Victor Ceoromela, Iulian Smoc şi Constantin Custură, la care s-a adăugat şi Cornel Vaşadi, a mers ca unsă până când procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa s-au sesizat din oficiu şi au început cercetările, în acest sens acţionând şi mai mulţi investigatori sub acoperire, care au adunat probele necesare la dosar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218