REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Condamnări în dosarul „şpăgilor” de la Ovidiu, în care este implicat şi un poliţist

Condamnări în dosarul „şpăgilor” de la Ovidiu, în care este implicat şi un poliţist

Replica API 21 iunie 2017 | 00:00 891

Condamnări în dosarul șpăgilor, în care este implicat și polițistul din Ovidiu, Elvid Daniel Babalîc. Numai că în ceea ce-l pivește pe el cauza a fost disjunsă, urmând a se judeca în septembrie.

Liviu Bâtă a fost condamnat la 3 ani 6 luni si 10 zile în regim de detenție pentru complicitate la luare de mită. În plus, acesta nu mai are dreptul, pe o perioadă de 2 ani, de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Ion Dumitrașcu a primit 1 an și 4 luni pentru dare de mită, la fel și Gheorghe Dimciu, Ion Cristian Dumitrache, Marian Tănăsoiu și Constantin Gabriel Rău. Cât despre polițistul Elvid Babalîc, cauza a fost disjunsă.

" Disjunge cauza cu privire la inculpatii Babalîc Elvid – Daniel, Vladu Ilie , Pişciali Denis Si Rusu Petrică si dispune formarea unui nou dosar in care acordă termen pentru judecarea acestuia la data de 04.09.2017. Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunţată în şedinţă publică azi 19.06.2017".

Amintim că, la data de 3.02.2016, ofiţerii DGA Constanța, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea acestuia, au efectuat 3 percheziţii, din care una în biroul Ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi 2 percheziţii domiciliare, respectiv la domiciliul agentului de poliţie Elvid Daniel Babalîc şi la domiciliul lui Liviu Bâtă, poliţist în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu.

În fapt, în noaptea de 18 spre 19 august 2015, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Elvid Daniel Babalîc împreună cu un lucrător al Poliţiei locale din cadrul Primăriei Ovidiu au oprit un autoturism condus de G.I., care nu poseda permis de conducere. În autoturism se mai aflau două persoane, iar cei trei transportau bunuri, respectiv dispozitive electrice sustrase de la o societate ce executa lucrări la construcţia unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa.

Pentru a nu-i întocmi dosar penal, G.I. i-a remis agentului de poliţie o sumă de bani şi o parte din bunurile sustrase. De asemenea, din datele obţinute în cauză a rezultat că Elvid Daniel Babalîc împreună cu Liviu Bâtă şi Ilie Vladu, lucrători în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, pe timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, au pretins şi primit sume de bani de la șoferii depistaţi încălcând normele rutiere, pentru a nu lua măsurile legale împotriva acestora.

Cu ocazia celor 3 percheziţii domiciliare, au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri de la sediul Poliţiei Oraşului Ovidiu, precum şi bunuri (dispozitive electrice) de la domiciliul agentului de poliţie Elvid Daniel Babalîc, care proveneau din furtul săvârşit în noaptea de 18/19 august 2015. Bunurile făceau obiectul unui dosar penal cu autori necunoscuţi, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa ca urmare a unei plângeri formulate de către administratorul unei societăţi, care reclama furtul acestora şi crearea unui prejudiciu în valoare de 40.000 lei. Totodată, precizăm că Elvid Daniel Babalîc a fost judecat în mega-dosarul de corupție de la Rutieră, dar a fost achitat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi pare rau dar aceasta ziarista chiar nu stie nimic.Chiar nu poti face o trecere delicata si inteligibila intre un preambul si continutul copiat de la altii?
0
0
Fraierii sunt asteptati.
3
0
Va asiguram o teapa de neuitat.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367