REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Condamnări în dosarul traficului de maşini de lux! Implicaţi şi cei care locuiesc în vila de pe Brătianu!

Condamnări în dosarul traficului de maşini de lux! Implicaţi şi cei care locuiesc în vila de pe Brătianu!

Replica API 22 martie 2018 | 00:00 681

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, la data de 19 martie a.c., au depistat un bărbat, Ion Bârnescu, de 39 de ani, din Constanța, pe numele căruia Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei de 5 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și complicitate la înșelăciune. Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Precizăm că mai multe percheziții au avut loc în 2014, inclusiv la Constanța, fiind vorba de trafic cu autoturisme de lux.

Oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare în trei judeţe şi în Bucureşti, în aprilie 2014. Erau căutaţi 12 traficanţi de maşini de lux furate din străinătate şi înmatriculate cu acte false pe teritoriul României. Percheziţiile au avut loc în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Constanţa. La malul mării, mascații au descins la mai multe domicilii ale unor persoane de etnie romă, inclusiv pe pe bulevardul I.C. Brătianu, zona Palas, dar şi în Murfatlar.

La una dintre locuinţe, suspecţii au declarat cu autoturismele au fost cumpărate şi nu au ştiut că au fost furate. Oamenii legii au spus că nucleul infracțional era în Constanţa. Suspecții se duceau cu soţiile în Elveţia, acolo unde închiriau maşini. Le puneau să semneze contractele de închiriere pentru autovehicule, iar apoi le treceau graniţa. În Constanţa le înmatriculau după care le vindeau.

”Acţiunea vizează documentarea întregii activităţi infracţionale a unei grupări specializate în trafic cu autoturisme de lux ce ar fi fost furate din afara ţării. Acestea ar fi fost ulterior comercializate pe teritoriul României cu acte false. Prejudiciul este estimat la 500.000 de euro”, au precizat la acea dată oamenii legii. Din locuința de pe I.C. Brătianu, cunoscuta vilă de lângă Rutieră, au fost ridicați doi bărbați, între care și Ion Bârnescu. Pe 13.05.2015, au fost trimiși în judecată, la Tribunalul București: Bolmandâr Nicolae, Bârnescu Ion, Hurmuzache Răzvan George, Păun Alexandru Lucian și Conda Valentin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la Murfatlar si la renumitul Gore care da foc la masini la comanda lui Mihai Marian si fac combinatii cu tigari din port si umbla la containere..faceti si acolo o scurta vizita
1
0
... puteau sa comita gainarii de genul asta ! Acum or sa stea pe banii nostri la puscarie .
4
0
Ciori de trei parale , garoi expirati , cate un glonte in ceafa ...
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614