7.6° Constanța Vin., 27 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6256
7.6° Constanța Vineri, 27 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6256

Condamnat după ce a băgat în spital un copil

Virgil STOIAN 27 noiembrie 2022 | 00:00 691

Adrian Oltineanu a fost condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sentința a fost dată de Judecătoria Medgidia, pe 16 noiembrie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a ridicat i-a fracturat unui copil de 12 ani antebrațul stâng, după ce l-a ridicat pe acesta de la sol la nivelul capului și apoi l-a aruncat. Totul s-a întâmplat din cauza unui conflict între victimă și copilul inculpatului.

Foto cu caracter ilustrativ

Potrivit anchetei, fiul inculpatului a fost lovit accidental, la săniuș, de către victimă. Adrian Oltineanu s-a deplasat la locația săniușului, unde, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei, l-a agresat fizic pe minor prin ridicarea de la sol la nivelul capului și aruncarea acestuia, acțiune soldată cu fracturarea antebrațului stâng a minorului care a suferit astfel leziuni traumatice ce au necesitat circa 75 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Potrivit declarațiilor victimei, acesta ar fi mers la săniuș cu frații săi mai mici, unde l-ar fi lovit accidental pe fiul inculpatului, cu sania. Din cauză că acesta l-ar fi înjurat, victima l-a lovit cu piciorul în spate. Apoi, a venit inculpatul care l-a ridicat în brațe apucându-l de haine, până la înălțimea capului și l-a trântit la pământ. Minorul a declarat că a căzut pe partea stângă cu bratul stâng sub corp astfel producându-se fractura antebrațului stâng. Cu ocazia audierilor, inculpatul a declarat că l-a trântit pe minor, considerând că datorită zăpezii căderea nu va fi periculoasă.  Recunoaște că  a exagerat și regretă fapta comisă.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.


Instanța a reținut că elementul material al laturii obiective este reprezentat de acţiunea de ridicare şi aruncare exercitată asupra persoanei vătămate. Urmarea imediată constă în suferinţa fizică produsă persoanei vătămate prin acţiunea de ridicare şi aruncare. Legătura de cauzalitate rezultă din însăşi materialitatea faptei, suferinţa fizică fiind prezumată. Sub aspectul laturii subiective, instanţa reţine ca formă a vinovăţiei intenţia directă,  apreciind că inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale, urmărind producerea lui prin săvârșirea faptei. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Ati termenat pozele cu militieni romani si folositi d-alea din Republica Moldova?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011