REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CONDAMNAT după ce a LOVIT cu CAPUL în GURĂ un POLIȚIST care voia să îl IMOBILIZEZE

CONDAMNAT după ce a LOVIT cu CAPUL în GURĂ un POLIȚIST care voia să îl IMOBILIZEZE

Replica API 6 aprilie 2021 | 13:08 2141

Robert A. a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de ultraj după ce a agresat un polițist. După ce a lovit cu piciorul portiera dreapta spate a unui autoturism care încercase să îl evite, Robert A. s-a refugiat în apartamentul în care locuia cu chirie. Lucrurile s-au precipitat în momentul în care conducătorul autoturismului a apelat la oamenii legii. Unul dintre polițiști, în încercarea de a-l imobiliza pe agresor, a primit un cap în figură.

Cum s-au petrecut faptele

Șoferul mașinii avariate se deplasa cu autoturismul personal, iar în momentul în care a încercat o manevră de evitare a acroșării inculpatului, acesta a lovit portiera dreapta spate a autoturismului. Persoana vătămată a coborât din autoturism pentru a discuta cu inculpatul, însă acesta a fugit de la fața locului și s-a refugiat într-o scară de bloc, moment în care victima a chemat în ajutor oamenii legii. Echipajul de poliție ajuns la fața locului a constatat că inculpatul locuiește chiar în acea scară de bloc. În momentul când au ajuns la ușa locuinței, organele de poliție au observat în interior un tânăr ce corespundea semnalmentelor furnizate de către persoana vătămată. Lucrătorii de poliție i-au solicitat tânărului să se legitimeze, însă acesta nu s-a conformat și a devenit violent fizic și verbal, fapt pentru care s-a procedat la conducerea sa la sediul poliției. Având în vedere că inculpatul opunea rezistență, lucrătorii de poliție au procedat la încătușarea sa, pe durata operațiunii de încătușare inculpatul continuând să se opună, manifestându-se violent atât verbal cât și fizic. La un moment dat, în timp ce inculpatul era condus către autospeciala poliției, l-a lovit cu capul în zona feței pe unul dintre polițiști.

Inculpatul și-a recunoscut faptele

Atitudinea inculpatului a fost una pozitivă, arătând instanței că recunoaște faptele comise și le regretă. Șoferul mașinii avariate a renunțat la plângerea prealabilă formulată față de inculpat și nu mai are nicio pretenție de la acesta, motiv pentru care, în ceea ce privește infracțiunea de distrugere, se va dispune încetarea procesului penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile.

Motivarea instanței

Fapta inculpatului Robert. A., care l-a lovit cu capul în zona feței pe lucrătorul de poliție, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj.

Instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218