REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CONDAMNAT după ce s-a urcat MORT de BEAT la volan

CONDAMNAT după ce s-a urcat MORT de BEAT la volan

Replica API 23 iunie 2021 | 17:44 1611

În timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Mamaia, în apropierea hotelului Meridian, Mihai I. a fost oprit de poliţişti pentru că se deplasa haotic. În urma controlului, organele de ordine au descoperit că tânărul avea o alcoolemie în sânge de 2,06. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Judecătoria Constanţa a decis aplicarea pedepsei de 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare.

S-a urcat la volan beat turtă

Fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza Stațiunii Mamaia, poliţiştii constănţeni au oprit pe dreapta un autoturism marca Ford ce se deplasa haotic pe bulevardul Mamaia. În autoturism se aflau trei bărbaţi, iar în urma verificărilor poliţiştii au stabilit că cel care se afla la volanul maşinii conducea în stare de ebrietate. Mihai I. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea indicată de aparat, conducătorul a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanţa pentru a i se recolta probe biologice de sânge. Conform buletinului de analiză toxicologică, cantitatea de alcool regăsită în sânge a fost de 2,06, se arată în documentele depuse în instanţă.

Ar fi vrut să mute maşina din parcare pentru a evita un scandal

Audiat în calitate de suspect, Mihai I. a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că în cursul zilei și-a sărbătorit ziua de naștere cu prietenii, la pădure, unde a consumat băuturi alcoolice, iar seara a fost sunat de către prietenul său care l-a invitat la o petrecere organizată la un restaurant din stațiunea Mamaia, unde s-a deplasat cu un taxi. Bărbatul a recunoscut că se afla sub influența băuturilor alcoolice, dar, pentru a se scuza că se afla la volan în stare de ebrietate, a precizat că nu a dorit decât să mute din parcare maşina prietenului său. “La un moment dat, la masa lor a venit o persoană recalcitrantă care dorea ca unul dintre tineri să își mute mașina de pe locul în care parcase, deoarece el plătise pentru acel loc. Pentru a se evita un conflict, inculpatul a luat cheile mașinii pentru a o muta în alt loc de parcare, urcându-se la volanul autoturismului. Acesta a mai declarat că a observat un loc de parcare la aproximativ 20-30 metri de acea parcare și a luat decizia de a conduce până la sensul giratoriu, unde urma să întoarcă și să parcheze în locul identificat anterior”, se mai arată în documentele depuse în instanţă. Bărbatul a recunoscut că a condus autoturismul aproximativ 300 metri în direcția către Năvodari.

Pus sub supraveghere doi ani

În data de 29.01.2021, individul a fost audiat în calitate de inculpat, recunoscând fapta săvârșită, menținându-și declarația dată în calitate de suspect. De asemenea, în fața instanței inculpatul a recunoscut fapta. La termenul din 18.05.2021, instanța a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate. Judecătoria Constanţa a decis aplicarea pedepsei de 1 an și 5 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Pentru că bărbatul s-a aflat la prima abatere, instanţa a decis să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce procarie cum se poate asa ceva, judecatorii vor fi de vina cand o sa omoare pe cineva. Carnetul luat pe viata si el sa stea la mititica
1
0
Si prin PMC exista unii care conduc asa, sub influenta sau cu substante in sange! Asa e viata, trece
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102