REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Condamnat în Italia, pentru trafic de persoane, încarcerat în România

Condamnat în Italia, pentru trafic de persoane, încarcerat în România

Replica API 2 februarie 2018 | 07:03 306

Exploatau cerşetorii pe teritoriul Italiei

Exploatau cerşetorii pe teritoriul Italiei

foto cu rol ilustrativ

Un constănţean a fost condamnat, în Italia, pentru trafic de persoane şi sclavie, iar acum îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre Kemal Pomak, pentru care autorităţile italiene au solicitat, în 2012, extrădarea în vederea judecătii, împreună cu încă şase indivizi, respectiv - Ainur Şaban, Acî Şaban, Kemal Suliman, Cazaca Şaban, Geilan Halit şi Burduşanca Iusein, pentru tragerea la răspundere în legătură cu mai multe infracţiuni comise pe teriotriul Italiei.

Aceştia au fost acuzaţi că în perioada octombrie 2011-septembrie 2012 au recrutat în România, în special din localităţile mai sărace din judeţul Constanţa, persoane fără venituri, cu handicap fizic, pe care le-au dus apoi la Milano unde, prin ameninţări şi violenţe, le-au forţat să cerşească în folosul lor.

Totodată, le obligau să trăiască în barăci improvizate, unde le asigurau hrană şi apă în condiţii minime de subzistenţă. În urma cu şase ani, Parchetul din Milano a emis, pe numele celor şapte români de etnie romă, un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, trafic de persoane şi sclavie.

Revenind la primul dintre ei, Kemal Pomak, care era şi „creierul afacerii”, după începerea anchetei penale în Italia, autorităţile române au încuviinţat asupra punerii în executare a mandatului european de arestare emis pe numele său. Astfel, a fost extrădat şi judecat după legea penală a statului respectiv.

În cele din urmă, a fost condamnat de Curtea de Apel cu Juri din Milano Italia, la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, urmând a o executa în România, ceea ce s-a şi întâmplat. Totodată, instanţa din Milano a dispus şi interdicţia acestuia pe teritoriul statului italian, după executarea pedepsei principale. Actualmente, Kemal Pomak se află încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politicienii ne fac d ras ! si ne inping sa facem ce facem . ! multi nu au creier sa gandeasca !
0
0
De cate ori ii vezi ca vb despre cum sant sclavagiti cand in Ita stie politia orce miscare face fiecare cetatean si sigur nu este jungla ML cu acordul altor corupti au stat pe acolo si ita nu sufera borfasii de nici un fel mai ales daca ii depasesc pe ai lor in rest mie sila de cei care fac natia ro de rad.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614