REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Condamnat în regim de detenție după ce a vândut 25 de tone de grâu unui afacerist

Condamnat în regim de detenție după ce a vândut 25 de tone de grâu unui afacerist

Replica API 7 decembrie 2019 | 01:39 552

Marfa ar fi trebuit să ajungă în Portul Constanța

Marfa ar fi trebuit să ajungă în Portul Constanța

Un șofer de 37 de ani din Brăila, cu domiciliul în județul Constanța, la un pas să ajungă după gratii, pentru abuz de încredere. A refuzat munca în folosul comunității, așa că magistrații au decis să-l condamne la 8 luni de închisoare. Asta după ce a vândut 25 de tone de grâu unui afacerist din Chirnogeni, deși marfa ar fi trebuit să ajungă în Portul Constanța, și apoi la beneficiar.

În iulie 2018, Traian C. , șofer pe autotractor, a încărcat 25 de tone de grâu din localitatea 2 Mai și ar fi trebuit să ajungă în Port. După încărcare, conducătorului auto i s-a înmânat un alt aviz de însoțire a mărfii, acest a urmând a-i servi conducătorului auto pentru descărcare în portul Constanța. Din analiza raportului de monitorizare GPS al autotractorului utilizat de către Cșofer, rezultă că, în jurul orei 19:30, acesta, a ajuns în portul Constanța, la adresa care figurează în registrul GPS, ca fiind Dana 45 port, unde a staționat până la ora 00:56 (20.07.2018), când a părăsit portul 7 și s-a deplasat pe autostrada A4-Agigea-Techirghiol-până în localitatea Chirnogeni. A vândut întreaga cantitate de grâu, 25 de tone, pentru suma de 10.000 lei motivând că marfa (grâul) este a lui și a fost refuzată la descărcat în port, respingându-l la probe întrucât grâul nu era bun pentru consum, dar poate fi folosit pentru hrana animalelor. Levimob Logistic SRL, firma la care ar fi trebuit să ajungă marfa, l-a dat pe mâna polițiștilor, ulterior fiind trimis în judecată pentru abuz de încredere.

În fața magistraților, acesta a negat cu nonșalanță comiterea faptei, afirmând că în timp ce transporta marfa respectivă, ar fi fost oprit de organele din cadrul ISCTR în localitatea Costinești și a luat decizia de a încuia camionul încărcat cu marfă, lăsându-l în parcare. Susținerile lui sunt contrazise de raportul de monitorizare GPS, care atestă că s-a deplasat în loccalitatea Chirnogeni, dar și cu declarațiile constante ale martorului, cumpărătorul mărfii, care în mod constant a relatat că a cumpărat în acea noapte 25 de tone de grâu de la inculpat.

Individul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu executare, pe motiv că nu s-a prezentat la instanță, menționând că și-ar fi angajat avocat ales, lucru care nu s-a întâmplat, și că a refuzat munca în folosul comunității. De altfel, el are și antecedente penale, fiind condamnat în străinătate, tot pentru o faptă contra patrimoniului.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare cui a vandut in Chirnogeni ? Am o presupunere pe care o cred sigura.
0
0
E de apreciat ce a ajuns cuvaniul unui om..Apa de ploaie.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218